Woensdag 5 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Quincy Promes

Advocaat vermeend slachtoffer Promes wil vóór EK besluit over strafvervolging

De neef van Quincy Promes, die zegt vorig jaar te zijn neergestoken door de Oranje-international, wil dat het Openbaar Ministerie (OM) voor het begin van het EK voetbal een beslissing neemt over eventuele strafvervolging. Zijn advocaat Yehudi Moszkowicz suggereert woensdag in De Telegraaf dat het OM de beslissing bewust uitstelt tot na het kampioenschap.
Door NU.nl

Volg nieuws over Oranje

Ontvang meldingen bij belangrijke ontwikkelingen rondom Oranje

Dankzij twee getuigenverklaringen is er meer dan voldoende bewijs om over te gaan tot strafvervolging, stelt Moszkowicz. "Iedere andere verdachte in deze relatief eenvoudige zaak was allang voor de rechter gebracht."

Het OM zegt in de krant dat de officier van justitie het onderzoeksdossier eind mei heeft ontvangen en tijd nodig heeft om dat te bestuderen. Gerard Spong, de advocaat van Promes, wilde niet reageren.

Moszkowicz laat het daar niet bij zitten en wil een zogeheten artikel 12-procedure aanspannen als het OM niet voor het EK een beslissing neemt. In dat geval kan het slachtoffer bij een gerechtshof vragen om tot strafvervolging over te gaan.

Promes in EK-selectie Oranje

De 29-jarige Promes werd in december opgepakt en twee dagen vastgezet omdat hij afgelopen zomer zijn neef zou hebben gestoken met een mes tijdens een groot familiefeest in Abcoude. Het slachtoffer hield daar ernstig letsel aan zijn knie aan over, vertelt hij woensdag aan De Telegraaf.

Promes verruilde Ajax in februari voor zijn oude club Spartak Moskou. Zijn prestaties in Rusland waren voor bondscoach Frank de Boer goed genoeg om hem op te nemen in de EK-selectie van het Nederlands elftal.

Het EK gaat vrijdag van start met Italië-Turkije. Oranje begint het toernooi zondag met een wedstrijd tegen Oekraïne in de Johan Cruijff ArenA. Oostenrijk en Noord-Macedonië zijn de andere tegenstanders in poule C.


Lees meer over:

OranjeQuincy PromesVoetbalEK 2021

Aanbevolen artikelen