Arek Milik komt deze maand niet in actie op het EK met Polen. De oud-Ajacied kampt al langere tijd met een knieblessure en voelt zich niet fit genoeg om van waarde te zijn voor zijn ploeg.

Volg nieuws over het EK voetbal Ontvang meldingen bij belangrijke ontwikkelingen rondom het EK voetbal

De 27-jarige Milik was al niet volledig fit afgereisd naar het Poolse Opalenica, waar de ploeg van bondscoach Paulo Sousa een trainingskamp belegt. Hij raakte geblesseerd tijdens de laatste competitiewedstrijd van zijn club Olympique Marseille.

Om Milik toch klaar te stomen voor het EK stelde de medische staf van Polen een trainingsschema op. Maandag werden er opnieuw verschillende tests uitgevoerd, waaruit de conclusie werd getrokken dat het EK onhaalbaar is.

Volgens de Poolse voetbalbond PZPN staat Milik zelf ook achter het besluit om het trainingskamp te verlaten. "De symptomen die hij voelde tijdens de trainingen en aanvullend onderzoek daarna bevestigden dat de blessure de speler nog steeds niet in staat stelt om volledig te trainen en wedstrijden te spelen", aldus de bond.

"Hij gaf zelf toe dat hij ondanks zijn intensieve revalidatie niet voor de volle 100 procent klaar is om met volledige toewijding deel te nemen aan het EK."

Sousa heeft vooralsnog besloten om geen vervanger op te roepen voor de 56-voudig international, die tussen 2014 en 2016 bij Ajax speelde.

Polen zit op het EK, dat vrijdag begint, in groep E met Slowakije, Spanje en Zweden. De ploeg van Sousa begint het Europees kampioenschap volgende week maandag met de wedstrijd tegen de Slowaken.