Een terugkeer van Klaas-Jan Huntelaar naar De Graafschap is voorlopig niet aan de orde, zo heeft de club uit de Keuken Kampioen Divisie zaterdag duidelijk gemaakt. Een rentree van de 37-jarige spits leek vrijdag nog een optie.

De Graafschap-voorzitter Martin Mos liet vrijdag in de Gelderlander weten dat "een dezer dagen" een gesprek met Huntelaar zou plaatsvinden en dat de club hoopt dat de 76-voudig international kan worden vastgelegd, maar volgens algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp ligt dat anders.

"Wij waarderen hem enorm, als boegbeeld van onze regio en oud-speler van de club. Maar tussen hoop en realiteit zit nog wel een belangrijk verschil", verduidelijkt Ostendorp in een verklaring op de site van De Graafschap.

"Klaas-Jan heeft aangegeven dat hij de komende periode tijdens zijn welverdiende vakantie rustig wil nadenken hoe hij zijn leven na dit seizoen wil invullen. Met als belangrijkste vraag: wel of niet doorgaan met voetballen?"

Fotoserie: De carrière van Huntelaar

Klaas-Jan Huntelaar speelde in de jeugd van PSV, maar kwam door grote concurrentie niet verder dan één duel. © ProShots
Een uitleenperiode bij De Graafschap werd geen succes, waarna Huntelaar op 20-jarige leeftijd bij AGOVV Apeldoorn terecht kwam. In één seizoen maakte hij 26 goals. © ProShots
Na een seizoen in Apeldoorn vertrok Huntelaar naar Heerenveen, waar hij in twee seizoenen 33 keer scoorde. © ProShots
Huntelaar vertrok voor 9 miljoen naar Ajax, waar hij in 92 duels liefst 76 keer scoorde. © ProShots
Huntelaar maakte in 2006 zijn debuut voor Oranje en scoorde direct twee keer. © ProShots
Daarna speelde Huntelaar een half jaar voor Real Madrid. Ondanks acht goals in twintig duels vertrok hij daarna naar AC Milan. © ProShots
Ook zijn periode in Italië werd geen doorslaand succes. Na 25 duels en zeven goals mocht hij vertrekken. © ProShots
Tussen 2010 en 2017 speelde Huntelaar voor Schalke 04. Vooral in het seizoen 2011/2012 was hij behoorlijk op dreef met 29 competitiedoelpunten. © Pro Shots
Voor Oranje scoorde hij op het EK 2008 tegen Roemenië, het WK 2010 tegen Kameroen en het WK 2014 tegen Mexico. © ANP
In de zomer van 2017 keerde Huntelaar terug bij Ajax. De bijna 34-jarige spits slaagde er in 2019 in om voor het eerst in zijn carrière landskampioen te worden met de Amsterdammers. © Twitter/Klaas-Jan Huntelaar
Huntelaar sloot op 14 januari 2021 in stijl af bij Ajax. Hij scoorde in zijn laatste wedstrijd als invaller twee keer tegen FC Twente en bezorgde de Amsterdammers een 1-3-zege. © Pro Shots
Hij keerde terug bij Schalke 04, maar kon zijn oude liefde niet voor degradatie behoeden. © EPA

'We respecteren hoe dan ook zijn keuze'

Huntelaar kreeg deze week te horen dat hij na een half jaar moet vertrekken bij Schalke 04, de club waarmee hij uit de Bundesliga degradeerde. De voormalige speler van onder meer Ajax, Real Madrid en AC Milan was eigenlijk aan zijn laatste seizoen als prof bezig, maar gaat mogelijk langer door.

"Wij hebben hem laten weten daarover graag een keer met hem van gedachten te willen wisselen, maar vinden dat het nu eerst tijd is voor de gedachten van Klaas-Jan zelf", aldus Ostendorp.

"Of hij wel of niet door wil gaan met voetballen en wel of geen toekomst voor zichzelf bij ons ziet, ligt bij hem. En wij respecteren hoe dan ook zijn keuze, welke keuze dat ook zal zijn."

Huntelaar werd geboren in de Achterhoek, speelde in de jeugdopleiding van De Graafschap en kwam er in het seizoen 2002/2003 als PSV-huurling tot negen wedstrijden in de hoofdmacht.