Wesley Sneijder heeft zijn afscheidswedstrijd opnieuw uitgesteld. De recordinternational van Oranje zou volgende week woensdag met vrienden en oud-teamgenoten een wedstrijd spelen in Stadion Galgenwaard, maar vanwege coronamaatregelen had dat zonder publiek moeten gebeuren.

"Met de huidige coronamaatregelen is er geen publiek welkom bij mijn afscheidswedstrijd. Dat wil ik wel graag", schrijft Sneijder op Twitter. "Daarom heb ik besloten de Wesley Sneijder Legacy Match nog een keer uit te stellen."

De 134-voudig international zou vorig jaar al zijn voetbalcarrière officieel afsluiten. Het duel had op 3 juni 2020 moeten plaatsvinden, maar werd in verband met de coronamaatregelen uitgesteld tot 9 juni van dit jaar, wanneer hij zijn 37e verjaardag viert. Ook de tweede poging moet echter worden afgeblazen.

Sneijder wil een wedstrijd tussen een 'sterrenelftal' van Oranje en een team van spelers waarmee hij heeft gevoetbald bij zijn clubs Ajax, Real Madrid, Internazionale en Galatasaray. Bert van Marwijk en José Mourinho zijn de beoogde coaches van beide teams.

De Utrechter speelde op 6 september 2018 tegen Peru zijn laatste interland voor Oranje. Een klein jaar later besloot hij helemaal te stoppen met voetballen, na een lucratief uitstapje naar Qatar bij Al Gharafa.

Sneijder is nu ambassadeur van het EK in Amsterdam. Hij speelt ook de hoofdrol in een reclamespotje van een gokaanbieder voor het EK.