Coach Zeljko Petrovic krijgt ondanks de handhaving in de Eredivisie geen nieuw contract bij Willem II. De clubleiding van de Tilburgers heeft de Montenegrijn laten weten dat ze op zoek gaat naar een nieuwe hoofdtrainer.

"De afgelopen maanden hebben we zeer intensief en prettig met Zeljko samengewerkt", aldus technisch directeur Joris Mathijsen. "Hij heeft een geweldige prestatie neergezet door de club vanuit een sportief moeilijke situatie naar direct lijfsbehoud te loodsen. Daarvoor verdient hij onze complimenten en dankbaarheid."

"We hebben afgelopen week het seizoen uiteraard geëvalueerd en daarna over de toekomst gesproken. Daaruit is gebleken dat we aan zijn wensen qua invulling van staf en selectie voor komend seizoen niet kunnen voldoen."

De 55-jarige Petrovic werd op 29 januari aangesteld bij Willem II, als opvolger van de ontslagen Adrie Koster. Hij was daarvoor assistent van trainer Dick Advocaat bij Feyenoord. Willem II stond op dat moment zeventiende, na tien officiële wedstrijden op rij zonder overwinning.

Onder leiding van Petrovic speelden de Tilburgers zich uiteindelijk veilig in de Eredivisie. De 'Tricolores' wonnen zes van de zestien wedstrijden onder de Montenegrijn, waaronder de laatste competitiewedstrijd tegen Fortuna Sittard (2-1). Die zege was genoeg voor directe handhaving.

Zeljko Petrovic vierde de handhaving van Willem II met de supporters.

Zeljko Petrovic vierde de handhaving van Willem II met de supporters.
Zeljko Petrovic vierde de handhaving van Willem II met de supporters.
Foto: Pro Shots

Petrovic: 'Ik ben trots op de kans bij Willem II'

Petrovic gaat in het persbericht van Willem II niet verder in op het besluit van de clubleiding. "Ik ben trots dat Willem II mij de kans en het vertrouwen heeft gegeven om de club in de Eredivisie te houden", zegt hij.

"Dat is het niveau waar de club thuishoort. Ik wil spelers, staf, directie en kantoorpersoneel bedanken voor de manier waarop ik ontvangen ben en heb kunnen werken. Daarnaast ben ik blij voor de supporters dat we erin zijn gebleven. Ik wens iedereen bij Willem II heel veel succes in de toekomst."

Het is nog niet duidelijk waar de toekomst van Petrovic ligt. Hij was de afgelopen jaren trainer van het Kroatische Inter Zapresic, het Bulgaarse Botev Plovdiv en ADO Den Haag. Als assistent van Advocaat was hij eerder werkzaam bij FC Utrecht, Sunderland en het Servische nationale elftal.