De spelers van NEC zijn zondagavond door duizenden fans gehuldigd voor de promotie naar de Eredivisie. Burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen had een feestje verboden, maar stond uiteindelijk een kort samenzijn toe.

Bruls wilde vanwege de coronamaatregelen geen officiële huldiging. Fans hielden bij het Goffertstadion onderling geen 1,5 meter afstand, maar volgens de burgemeester was het niet te voorkomen dat supporters de spelers bij terugkomst in Nijmegen kort zouden bedanken en toejuichen.

"Dit houd je niet tegen, we wisten dat er enkele duizenden supporters op af zouden komen", zei Bruls tegen Omroep Gelderland. De burgemeester sprak af dat de huldiging een half uur tot drie kwartier mocht duren. "We laten de supporters op een plezierige manier uitrazen. Mensen zoeken elkaar toch op. Het is iedereen even gegund", zei hij tegen de NOS.

De spelers kwamen rond 23.00 uur aan bij het stadion in Nijmegen, waar fans vuurwerk afstaken, meezongen met muziek, met spelers op de foto gingen en leuzen scandeerden.

Er werd een klein podium neergezet, waar de spelers op gingen staan terwijl ze toegejuicht werden. Stewards waren aanwezig om het volksfeest in goede banen te leiden. Rond 23.45 uur was het feestje afgelopen.

Duizenden NEC-supporters feesten na promotie van hun club
71
Duizenden NEC-supporters feesten na promotie van hun club

Rellen in Breda na play-offduel

NEC stelde zondag promotie veilig door een 1-2-zege op NAC Breda in de finale van de play-offs. Jonathan Okita maakte in de 89e minuut het winnende doelpunt.

In Breda braken kort na de verloren wedstrijd supportersrellen uit. De politie had wapenstokken en schilden nodig om te voorkomen dat supporters het stadion van NAC binnengingen.

De Mobiele Eenheid (ME) greep in en er werden enkele mensen opgepakt. Na een tijdje keerde de rust terug.