Manager Sam Allardyce stapt aan het einde van het seizoen op bij het al gedegradeerde West Bromwich Albion. De 66-jarige coach, die een contract tot medio 2022 had, kan zich naar eigen zeggen niet voor langere tijd aan de club verbinden.

"West Bromwich Albion heeft me een genereus aanbod gedaan om langer te blijven, wat de ambities van de club laat zien", zegt de coach in een verklaring, die woensdag na de 1-3-thuisnederlaag tegen West Ham United verscheen. "Na er serieus over nagedacht te hebben, heb ik besloten niet op het aanbod in te gaan."

"Als ik zou blijven en we volgend seizoen zouden promoveren, zouden de mensen verwachten dat ik nog minstens één seizoen door zou gaan. Die toezegging kan ik in deze fase van mijn carrière helaas niet doen."

De ervaren Allardyce nam in december vorig jaar het roer over bij West Bromwich Albion, nadat zijn voorganger Slaven Bilic werd ontslagen vanwege de teleurstellende resultaten. De club stond toen negentiende op de ranglijst.

Ook onder Allardyce boekten 'The Hawthorns' weinig progressie. De club won slechts vier van de 24 wedstrijden onder de oud-bondscoach van het Engelse elftal, die tien dagen geleden voor het eerst in zijn lange carrière uit de Premier League degradeerde.

Voorheen behoedde Allardyce Bolton Wanderers, Blackburn Rovers, Sunderland en Crystal Palace voor degradatie uit de hoogste Engelse competitie. Het is nog niet duidelijk waar de toekomst van 'Big Sam' ligt.