Mohammed Hamdi is zondag per direct opgestapt bij ADO Den Haag. De algemeen directeur trekt zijn conclusies na de degradatie van de club.

"De degradatie is voor iedereen, maar zeker ook voor mij, een enorme teleurstelling", zegt de 37-jarige Hamdi op de site van ADO. "Met mijn vertrek wil ik tevens (financiële) ruimte bieden aan de club en een nieuwe aandeelhouder."

ADO weet sinds afgelopen donderdag dat het volgend seizoen voor het eerst sinds 2008 niet meer actief zal zijn in de Eredivisie. De ploeg van Ruud Brood sloot het seizoen zondag na een 3-2-nederlaag tegen FC Twente af op de laatste plaats.

Hamdi werd in de zomer van 2019 door de Chinese eigenaar United Vansen aangesteld als de algemeen directeur van ADO, als opvolger van de naar de Eredivisie CV vertrokken Matthijs Manders. Hamdi werkte eerder op de commerciële afdeling van ADO en zat daarvoor in de directie van Al Jazira uit Abu Dhabi.

De periode van Hamdi bij ADO werd vooral gekenmerkt door ruzies tussen de club en United Vansen en financiële problemen. United Vansen is momenteel bezig om ADO te verkopen en onderhandelt al een tijdje met het Amerikaanse World Soccer Holdings.

Edwin Reijntjes, die vicevoorzitter was van de formele aandeelhouder NV ADO Den Haag, volgt op interimbasis Hamdi op als algemeen directeur. Reijntjes was tussen 1999 en 2007 lid van de raad van commissarissen van de club.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand van de Eredivisie