AC Milan heeft zondag punten laten liggen in de strijd om de laatste twee tickets voor Champions League-voetbal. De 'Rossoneri' kwamen thuis niet verder dan 0-0 tegen Cagliari. Napoli deed met een 0-2-zege op Fiorentina juist goede zaken in die strijd en verdrong Juventus weer van de vierde plaats in de Serie A.

De beste kansen bij Milan-Cagliari waren voor de bezoekers. Leonardo Paviletti en Diego Godín probeerden het beiden met het hoofd, maar Milan-doelman Gianluigi Donnarumma was telkens bij de les.

Bij een overwinning op Cagliari had Milan zich verzekerd van deelname aan de Champions League. Kampioen Internazionale en nummer twee Atalanta zijn al zeker van een ticket voor het Europese miljoenenbal.

Ondanks het gelijkspel blijft Milan wel derde, maar heeft het nu evenveel punten als Napoli en een punt meer dan Juventus. De bovenste vier ploegen in de Serie A plaatsen zich voor de Champions League.

Napoli rekende na rust af met Fiorentina.

Napoli rekende na rust af met Fiorentina.
Napoli rekende na rust af met Fiorentina.
Foto: Pro Shots

Napoli verdringt Juventus van vierde plek

Napoli had het lastig in Florence, maar sloeg na de pauze twee keer toe. De bezoekers kregen tien minuten na rust een penalty: Lorenzo Insigne zag zijn inzet gestopt worden door Fiorentina-doelman Pietro Terracciano, maar in de rebound was het wel raak.

Nadat Insigne acht minuten later de paal had geraakt, was de 29-jarige Italiaan in de 67e minuut de aangever bij de 0-2 van Piotr Zielinski. De Pool schoot de bal van net buiten het strafschopgebied via een tegenstander tegen de touwen.

Door de overwinning klimt Napoli van de vijfde naar de vierde plaats, waardoor de club uit Napels zich in de laatste speelronde kan verzekeren van een ticket voor de groepsfase van de Champions League. De zege van Napoli is slecht nieuws voor Juventus, dat nu vijfde staat en buiten de boot dreigt te vallen.

Strijd om laatste twee CL-tickets in Italië

  • 3. AC Milan 37-76 (72-41)
  • 4. Napoli 37-76 (85-40)
  • 5. Juventus 37-75 (73-37)

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Serie A