Goedenavond en welkom in het liveblog van de Keuken Kampioen Divisie. Na een knotsgekke avond eindigt Go Ahead op de felbegeerde tweede plek en promoveren de Deventenaren naar de Eredivisie.

 • Eindstanden:
 • De Graafschap-Helmond 0-0
 • Excelsior-Go Ahead Eagles 0-1
 • Almere City-Jong PSV 1-1
 • Cambuur-NAC 3-2

De eindstand:
1. SC Cambuur 38-89 (+71)
2. Go Ahead Eagles 38-77 (+37)
3. De Graafschap 38-77 (+20)
4. Almere City 38-75 (+27)
5. NAC 38-73 (+34)

De Graafschap-Helmond Sport · woensdag 12 mei om 21:54
Helmond-aanvaller Respen: 'Lekker om feestje te verstoren'
Helmond speelde een belangrijke rol in het gevecht om promotie door De Graafschap van scoren af te houden. Juul Respen steekt niet onder stoelen of banken dat hij blij is met de rol die hij met zijn ploeg daarin heeft gespeeld. "Dit is best een felicitatie waard wat mij betreft. Het is lekker om het feestje te verstoren", zegt hij voor de camera van ESPN. Fans van Go Ahead hadden hem in de aanloop naar het duel met De Graafschap best wat aanbiedingen gedaan om extra zijn best te doen. "Ik denk dat ik wel iets van twintig berichten heb gekregen met aanbiedingen. Het varieerde van een krat bier tot saldo in een café, waarvan de eigenaar fan is van Go Ahead."
De Graafschap-Helmond Sport · woensdag 12 mei om 21:39
Seuntjens: 'Triest dat Helmond hier voor een punt komt'
Ralf Seuntjens is niet te spreken over het optreden van Helmond Sport, dat met hangen en wurgen gelijk wist te spelen op bezoek bij De Graafschap. "Ze spelen het hele jaar aanvallend voetbal, maar passen zich hier aan om 0-0 te spelen. Dat is triest", zegt hij voor de camera van ESPN. "Tuurlijk moeten we ook naar onszelf kijken, ook ons eigen spel was niet goed genoeg."
De Graafschap-Helmond Sport · woensdag 12 mei om 21:27
Snoei: 'Hebben het aan onszelf te wijten' 
De Graafschap-trainer Mike Snoei is duidelijk na afloop van het duel met Helmond Sport. "Vooral de laatste twintig minuten zijn niet met een pen te beschrijven, maar we hebben genoeg grote kansen gehad. Die moet je er gewoon inschieten", blikt hij terug voor de camera's van ESPN. "Het is gewoon aan onszelf te wijten", concludeert hij.
Excelsior-Go Ahead Eagles · woensdag 12 mei om 21:18
Beukema: 'Bedankt Helmond, jullie hebben gestreden'
Go Ahead-verdediger Sam Beukema is de spelers van Helmond dankbaar nadat zij De Graafschap op een 0-0-gelijkspel hebben gehouden. "Bedankt Helmond, jullie hebben gestreden. We hebben het hier allemaal gezien", zegt hij voor de camera van ESPN. Go Ahead wist zelf te winnen van Excelsior en moest daardoor afwachten hoe het afliep bij het tijdelijk gestaakte duel tussen De Graafschap en Helmond Sport. "Ik vond de tijd uiteindelijk nog best snel gaan, maar de laatste minuten waren wel heel spannend."
De Graafschap-Helmond Sport · woensdag 12 mei om 21:07
Afgelopen! Het is feest bij de spelers van Go Ahead, die op de schermen in Rotterdam zien dat De Graafschap niet tot scoren komt tegen Helmond Sport. De Deventenaren promoveren naar de Eredivisie en De Graafschap moet de play-offs in.
De Graafschap-Helmond Sport · woensdag 12 mei om 21:06
90+7' Het duurt de spelers van Go Ahead en Helmond Sport veel te lang tot Dieperink in Doetinchem affluit en er komt nog een enorme kans voor De Graafschap! Konings krijgt de uitgelezen kans op het cruciale doelpunt, maar hij faalt één op één met doelman Koot!
De Graafschap-Helmond Sport · woensdag 12 mei om 21:05
90+4' Ook doelman De Boer sluipt mee naar voren, maar hij wordt niet gevonden. Helmond Sport werkt de bal zo ver mogelijk weg.
De Graafschap-Helmond Sport · woensdag 12 mei om 21:04
90+4' Helmond Sport kan de bal van De Boer makkelijk wegwerken. Maar in de daaropvolgende aanval is er een overtreding nodig om de aanval van de thuisploeg af te stoppen. Kan De Graafschap uit deze vrije trap gevaarlijk worden?
De Graafschap-Helmond Sport · woensdag 12 mei om 21:03
90+3' Nog twee minuten op het moment dat De Graafschap-doelman Rody de Boer de bal richting het strafschopgebied van Helmond Sport schiet.
De Graafschap-Helmond Sport · woensdag 12 mei om 21:01
90+1' Melvin Platje denkt aan aanvallen, maar hij staat buitenspel. Daardoor kunnen de bezoekers weer wat tijd winnen, terwijl de frustratie bij De Graafschap alleen maar toeneemt.
De Graafschap-Helmond Sport · woensdag 12 mei om 21:00
90' Er komen minstens vijf minuten aan extra tijd bij!
De Graafschap-Helmond Sport · woensdag 12 mei om 21:00
89' Het aanwezige publiek bestaat grotendeels uit bestuursleden van de Graafschap, maar zij laten af en toe behoorlijk van zich horen. Nu willen ze graag een strafschop zien voor de thuisploeg, omdat een voorzet tegen een verdediger van Helmond Sport aankomt. Arbiter Dieperink wil er niet aan en dus is het wachten op een nieuwe voorzet van De Graafschap.
De Graafschap-Helmond Sport · woensdag 12 mei om 20:57
87' Centrale verdediger Ted van de Pavert (1,94 meter) heeft het teken van de zijkant gekregen om mee naar voren te gaan. Hij staat nu samen met Ralf Seuntjens en Melvin Platje in de spits te wachten op een bruikbare voorzet.
De Graafschap-Helmond Sport · woensdag 12 mei om 20:55
De spelers van Go Ahead - nog altijd op het veld in Rotterdam - beginnen langzaam maar zeker meer hoop te krijgen. Ze volgen de ontwikkelingen in Doetinchem op de voet via de schermen in het stadion.
De Graafschap-Helmond Sport · woensdag 12 mei om 20:53
84' Mike Snoei kijkt eens naar de klok, terwijl Helmond Sport wat tijd rekt bij een ingooi.
De Graafschap-Helmond Sport · woensdag 12 mei om 20:51
80' Melvin Platje probeert met zijn hand te scoren, maar daar trapt scheidsrechter Dieperink niet in. De aanvaller krijgt geel en Helmond Sport kan wat tijd gaan pakken. De bezoekers uit Brabant kunnen niets meer bereiken, maar doen absoluut hun sportieve plicht door te strijden voor elke meter.
De Graafschap-Helmond Sport · woensdag 12 mei om 20:47
77' Daar duikt Helmond Sport via Goselink eigenlijk voor het eerst in deze helft op in het strafschopgebied van De Graafschap. De aanvaller komt alleen een teenlengte te kort om binnen te schieten.
De Graafschap-Helmond Sport · woensdag 12 mei om 20:46
De moedeloosheid druipt er af bij Joey Konings, die zojuist oog in oog met Helmond-doelman Koot faalde.
De Graafschap-Helmond Sport · woensdag 12 mei om 20:42
72' Een wissel bij de Graafschap: Melvin Platje komt binnen de lijnen voor Elmo Lieftink. Kan hij de heldenrol op zich nemen?
De Graafschap-Helmond Sport · woensdag 12 mei om 20:41
70' Het piept en het kraakt bij Helmond Sport, maar De Graafschap krijgt de bal er niet in. Dit keer is het doelman Koot die wat onnodig uit zijn doel komt, maar zijn verdedigers kunnen vervolgens voorkomen dat de thuisploeg de score opent.
De Graafschap-Helmond Sport · woensdag 12 mei om 20:40
69' Joey Konings komt één op één met Helmond-doelman Koot, maar hij faalt. De spits schiet de bal naast het doel en dus hoeft Koot niet eens in actie te komen.
De Graafschap-Helmond Sport · woensdag 12 mei om 20:38
Vooralsnog houdt Helmond Sport stand tegen De Graafschap. Nog zo'n 25 minuten te gaan en dus gaat ook de tijd een steeds grotere rol spelen.
De Graafschap-Helmond Sport · woensdag 12 mei om 20:32
62' Nu helpt een speler van De Graafschap de kans zelf om zeep. Van Heertum krijgt een levensgrote kopkans, maar hij knikt naast.
De Graafschap-Helmond Sport · woensdag 12 mei om 20:31
61' De fans van De Graafschap willen de naam van Rowen Koot waarschijnlijk even niet meer horen als de stand zo blijft. De doelman van Helmond Sport brengt uitstekend redding op een schot van Konings.
De Graafschap-Helmond Sport · woensdag 12 mei om 20:28
58' Mooi voetbal zit er haast niet in op het lastig bespeelbare veld en dus kiest De Graafschap geregeld voor de lange bal. Het leidt vooralsnog in de tweede helft niet echt tot gevaar.
De Graafschap-Helmond Sport · woensdag 12 mei om 20:26
De Graafschap-directeur Hans Ostendorp was vorig jaar ziedend toen er door de KNVB werd besloten dat de Graafschap niet kon promoveren in het niet afgemaakte seizoen. Nu heeft zijn club het in eigen handen, maar dan moet er wel gewonnen worden van Helmond Sport.
De Graafschap-Helmond Sport · woensdag 12 mei om 20:23
53' Het veld is nog altijd niet heel betrouwbaar en dat merkt ook Helmond-verdediger Lance Duijvestijn. Hij glijdt bijna uit en werkt de bal - tot zijn opluchting - net naast zijn eigen doel.
De Graafschap-Helmond Sport · woensdag 12 mei om 20:22
51' Helmond-aanvaller Tomassen ontsnapt even aan de Doetinchemse verdediging, maar het ontbreekt zijn schot vervolgens aan kracht.
De Graafschap-Helmond Sport · woensdag 12 mei om 20:15
Aftrap tweede helft! In Rotterdam volgen de spelers van Go Ahead de ontwikkelingen bij De Graafschap-Helmond Sport op de voet en ook zij hebben gezien dat er wordt afgetrapt voor de tweede helft.
Keuken Kampioen Divisie · woensdag 12 mei om 20:12
Voor het overzicht nog even de uitslagen op een rijtje:

 • Telstar-Jong Ajax 1-2
 • TOP Oss-Roda JC 2-0
 • NEC-FC Dordrecht 2-1
 • MVV-FC Den Bosch 3-1
 • Excelsior-Go Ahead Eagles 0-1
 • FC Eindhoven-Jong Utrecht 2-2
 • SC Cambuur-NAC 3-2
 • Almere City-Jong PSV 1-1
 • FC Volendam-Jong AZ 2-1
De Graafschap-Helmond Sport · woensdag 12 mei om 20:11
Rust! Na acht minuten spelen, zoeken de 22 spelers de kleedkamers weer even op. Er wordt een korte pauze gehouden, waarna er een razend spannende tweede helft wacht.
De Graafschap-Helmond Sport · woensdag 12 mei om 20:06
45' Jordy Tutuarima neemt een heel groot risico met een schwalbe, maar hij wordt gespaard. Hij krijgt niet zijn tweede geel, maar scheidsrechter Dieperink trapt er niet in en wijst ook niet naar de stip.
De Graafschap-Helmond Sport · woensdag 12 mei om 20:03
43' Paal De Graafschap! De Doetichemmers krijgen vlak voor de rust (die straks vijf minuten duurt) de uitgelezen mogelijkheid op de openingstreffer. Seuntjens denkt Helmond-doelman Koot in de korte hoek te passeren, maar hij raakt de paal.
Almere City-Jong PSV · woensdag 12 mei om 20:02
Afgelopen! Almere City weet niet te winnen van Jong PSV en dus moet de ploeg via de play-offs hopen op de eerste promotie naar de Eredivisie uit de geschiedenis.
SC Cambuur-NAC · woensdag 12 mei om 20:01
Afgelopen! NAC leek op weg naar een stunt, maar dankzij een uitstekende comeback wint Cambuur. De Friezen kunnen daardoor ook de vierde periode op de prijzenlijst bijschrijven, terwijl NAC via de play-offs nog mag hopen op promotie naar de Eredivisie.
De Graafschap-Helmond Sport · woensdag 12 mei om 19:59
38' De bal rolt weer in Doetinchem!
Almere City-Jong PSV · woensdag 12 mei om 19:57
90+4' Rood Almere City!

Een rode kaart voor Thibaut Lesquoy, die een overtreding maakt op een doorgebroken PSV'er. Almere City moet hem daardoor in ieder geval missen in het eerste duel van de play-offs.
SC Cambuur-NAC · woensdag 12 mei om 19:56
90+4' Rood NAC!

Frustratie bij Robin Schouten, die een oliedomme rode kaart pakt. Hij krijgt zijn tweede geel en dat heeft consequenties voor de play-offs, waarin NAC alsnog hoopt op promotie naar de Eredivisie.