Kenny Tete is maandag met Fulham uit de Premier League gedegradeerd. De veertienvoudig Oranje-international ging met zijn ploeg met 0-2 onderuit tegen Burnley.

Beide doelpunten vielen in de eerste helft. Ashley Westwood opende de score en Chris Wood tekende voor de eindstand. Het resultaat betekent voor Burnley, waar Erik Pieters op de bank bleef, dat de club zeker is van handhaving.

Tete is bezig aan zijn eerste seizoen seizoen bij Fulham, waar hij nog een contract tot medio 2024 heeft. De oud-speler van Ajax en Olympique Lyon hoopt op een plek in de EK-selectie van bondscoach Frank de Boer.

Bij Fulham heeft de rechtsback gezelschap van landgenoot Terence Kongolo, die eveneens dit seizoen werd aangetrokken en nog voor drie jaar vastligt. Door blessures kwam Kongolo echter nauwelijks in actie.

Fulham, dat een jaar geleden juist promoveerde, is de laatste club die nu weet dat er volgend jaar geen Premier League-voetbal meer wordt gespeeld. Eerder degradeerden Sheffield United en West Bromwich Albion al.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Premier League