ADO Den Haag heeft zondag de laatste strohalm gepakt in de strijd tegen degradatie uit de Eredivisie. De hekkensluiter boekte tegen PEC Zwolle (0-1) de tweede zege op rij.

ADO, dat vorige week al met 3-2 won van Feyenoord, had de nieuwe overwinning te danken aan Bobby Adekanye. De aanvaller maakte al vroeg de 0-1 en daarna hielden de Hagenaars, soms met hangen en wurgen, stand.

Twee weken geleden leek ADO nog dood en begraven, maar inmiddels is de situatie een stuk rooskleuriger. De ploeg van trainer Ruud Brood heeft nog maar twee punten achterstand op nummer zestien FC Emmen en drie punten op nummer vijftien Willem II.

De nummers zeventien en achttien degraderen rechtstreeks. De nummer zestien kan zich nog handhaven via de play-offs. PEC staat op de dertiende plaats en kan niet meer in de problemen komen, maar ook niet veel plekken meer stijgen.

Bobby Adekanye schiet de 0-1 binnen voor ADO Den Haag tegen PEC Zwolle.

Bobby Adekanye schiet de 0-1 binnen voor ADO Den Haag tegen PEC Zwolle.
Bobby Adekanye schiet de 0-1 binnen voor ADO Den Haag tegen PEC Zwolle.
Foto: Pro Shots

ADO heeft weinig te duchten van PEC

ADO had zichtbaar een boost gekregen van de stunt tegen Feyenoord. Het elftal voetbalde vrijuit tegen PEC, dat ook weinig energie aan de dag legde om er echt nog wat van te maken in de slotfase van de competitie.

In de twaalfde minuut strafte ADO de laksheid van PEC af. Adekanye kreeg alle tijd en ruimte om door de verdediging te dribbelen en passeerde doelman Xavier Mous met een ogenschijnlijk houdbaar schot.

ADO koos er vervolgens voor om vooral de 0-1 te verdedigen. Dat bracht PEC aanvankelijk niet tot meer dadendrang, maar in de tweede helft veranderde dat en hing de gelijkmaker lange tijd in de lucht.

Die viel uiteindelijk niet, omdat Immanuel Pherai de paal raakte. Aan de andere kant was ADO uit een counter nog dicht bij de 0-2, maar Abdenasser El Khayati mikte net naast. Het maakte de opluchting er na afloop alleen maar groter op bij de bezoekers.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Eredivisie