Dick Advocaat staat dinsdag op het veld bij Feyenoord voor de eerste oefensessie na de 3-2-nederlaag zondag bij ADO Den Haag. De trainer zinspeelde na de afgang in het Cars Jeans Stadion op een vertrek, maar hij zal komende zondag tijdens de Klassieker tegen Ajax gewoon op de bank zitten in De Kuip.

Na de wedstrijd tegen ADO legde Advocaat zijn lot in handen van de spelersgroep. "Als ik het elftal niet meer beter kan krijgen en de spelers het gevoel hebben dat ik niet meer de juiste man ben, dan is het makkelijk", zei Advocaat zondag bij ESPN.

Uiteindelijk kwam het niet tot een gesprek met de spelers. Advocaat zat wel met technisch directeur Frank Arnesen om tafel met als uitkomst dat de 73-jarige Hagenaar het seizoen zal afmaken bij Feyenoord.

De spelers waren maandag vrij en begonnen dinsdagochtend onder leiding van Advocaat aan de eerste training richting het treffen met Ajax.

Dick Advocaat tijdens de wedstrijd tegen ADO Den Haag.

Dick Advocaat tijdens de wedstrijd tegen ADO Den Haag.
Dick Advocaat tijdens de wedstrijd tegen ADO Den Haag.
Foto: Pro Shots

Feyenoord strijdt om Europees ticket

Advocaat, die komende zomer wordt opgevolgd door Arne Slot, heeft als taak Feyenoord in de laatste weken van het Eredivisie-seizoen naar Europees voetbal te leiden.

Met nog drie wedstrijden te gaan bedraagt de achterstand van Feyenoord op nummer vier Vitesse vijf punten. De vierde plek geeft recht op een ticket voor de voorronde van de nieuwe Conference League. De nummers vijf tot en met acht spelen gaan de play-offs in, waarin het laatste ticket voor de voorronde van de Conference League verdiend kan worden.

De Klassieker in De Kuip begint zondag om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Danny Makkelie.