Sevilla heeft maandag zeer kostbare punten verspeeld in de spannende titelstrijd in La Liga. De ploeg van invaller Luuk de Jong en bankzitter Karim Rekik verloor door een late treffer met 0-1 van Athletic Club.

Sevilla had verreweg het meeste balbezit en kreeg de beste kansen in Estadio Ramón Sánchez Pizjuán, maar Athletic-keeper Unai Simón was een grote sta-in-de-weg. Athletic was af en toe gevaarlijk met een counter en uit zo'n tegenstoot maakte Iñaki Williams in de negentigste minuut de enige goal van de wedstrijd.

Ook De Jong, die na 67 minuten in het veld kwam, kon het verschil niet maken voor de thuisploeg. De Oranje-international probeerde het een kwartier voor tijd met een omhaal, maar hij raakte de bal niet goed.

Sevilla lijkt door de eerste nederlaag sinds 6 maart af te haken in de strijd om het kampioenschap in Spanje. De nummer vier van La Liga heeft nu zes punten achterstand op koploper Atlético Madrid, terwijl het verschil met Real Madrid en FC Barcelona vier punten is.

Atlético (0-1 tegen Elche), Real (2-0 tegen Osasuna) en Barcelona (2-3 tegen Valencia) boekten allemaal een zege in deze speelronde.

Barcelona, dat maandagavond met de hele selectie barbecuede in de tuin van Lionel Messi, speelt zaterdag in Camp Nou de cruciale topper tegen Atlético. Sevilla gaat een dag later op bezoek bij Real Madrid.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in La Liga

Parma degradeert uit Serie A

In Italië weet Parma definitief dat het volgend seizoen niet meer uitkomt in de Serie A. De ploeg van de geblesseerde Bayern München-huurling Joshua Zirkzee verloor maandag met 1-0 van Torino.

Nummer negentien Parma heeft na 34 van de 38 speelronden twaalf punten minder dan nummer zeventien Cagliari, dat nog op een 'veilige' plek staat. Nummer twintig Crotone was al gedegradeerd.

Parma, dat een paar jaar geleden failliet werd verklaard, keerde na te zijn teruggezet naar de Serie D in 2018 terug in de Serie A. Vorig seizoen werd de UEFA Cup-winnaar van 1995 en 1999 elfde, een seizoen eerder veertiende.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand van de Serie A