Dick Advocaat lijkt het seizoen gewoon te gaan afmaken als trainer van Feyenoord. De 73-jarige coach zinspeelde zondag na afloop van het verloren duel met ADO Den Haag (3-2) op een vertrek, maar blijft volgens De Telegraaf en Rijnmond toch aan.

Advocaat heeft naar verluidt zondagavond al een gesprek gevoerd met directeur Frank Arnesen en zijn technische staf. Maandagochtend zou de hoofdtrainer met zijn assistenten opnieuw zijn samengekomen om zijn toekomstplannen te bespreken.

Na de wedstrijd in Den Haag legde Advocaat zijn lot in handen van de spelersgroep. Hoewel zijn selectie pas dinsdag weer gaat trainen, lijkt het niet aannemelijk dat de spelers gaan pleiten voor een breuk met de coach.

"Als ik het elftal niet meer beter kan krijgen en de spelers het gevoel hebben dat ik niet meer de juiste man ben, dan is het makkelijk", zei Advocaat zondag bij ESPN. "Ik ben verantwoordelijk voor dit elftal. Vanmiddag zag ik een elftal waar totaal geen geloof in zat."

Advocaat maakte terneergeslagen indruk

Advocaat maakte zondag een terneergeslagen indruk in Den Haag. Hij voerde in de rust bij een 2-1-achterstand een driedubbele wissel door en bekeek een groot deel van de wedstrijd staand achter de dug-out en sloeg soms een hand voor het gezicht.

Met nog drie wedstrijden te gaan, bedraagt de achterstand van Feyenoord op nummer vier Vitesse vijf punten. De nummers vijf tot en met acht spelen na afloop van de competitie in de play-offs om een ticket in de voorronde van de nieuwe Conference League.

Advocaat maakte begin december al bekend aan het einde van het seizoen te vertrekken. Voormalig AZ-coach Arne Slot zal hem na de zomer opvolgen.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand van de Eredivisie