Danny Makkelie is maandag door de KNVB aangesteld als arbiter voor de Eredivisie-topper tussen Feyenoord en landskampioen Ajax. De Klassieker in De Kuip begint zondag om 14.30 uur.

Makkelie krijgt assistentie van grensrechter Hessel Steegstra en Jan de Vries, die onlangs aan 'team Makkelie' werd toegevoegd als vervanger van Mario Diks. Diks ging in de fout bij de interland Servië-Portugal door een treffer van Cristiano Ronaldo over het hoofd te zien.

De 38-jarige Makkelie zal met Steegstra en De Vries komende zomer ook actief zijn op het EK. Sander van der Eijk is zondag de vierde official bij De Klassieker.

Eerder dit seizoen floot Makkelie ook De Klassieker in Amsterdam, waarin Ajax met 1-0 aan het langste eind trok. De Dordtse arbiter leidt zondag zijn derde topper van het seizoen, want eerder kreeg hij ook al PSV-Ajax (1-1) toegewezen.

Feyenoord mist Berghuis en Toornstra

Voor Ajax staat er als landskampioen zondag niets meer op het spel in De Kuip. Feyenoord is de nummer vijf van de Eredivisie en moet nog een plek zien te stijgen om de play-offs voor Europees voetbal te ontlopen.

De Rotterdammers moeten het zonder de geschorste aanvoerder Steven Berghuis en Jens Toornstra doen. Bij Ajax ontbreekt Nicolás Tagliafico door een schorsing.

Trainer Dick Advocaat legde zondag na de 3-2-nederlaag tegen hekkensluiter ADO Den Haag zijn lot in de handen van de spelersgroep. De 73-jarige coach gaf aan te vertrekken als de spelers hem niet langer als ideale man zien om Europees voetbal af te dwingen.

Bekijk het programma, de stand en de uitslagen in de Eredivisie