Willem II-trainer Zeljko Petrovic zit zaterdag niet op de bank in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht. De 55-jarige Montenegrijn heeft een acute hernia en blijft daardoor thuis.

Petrovic moest een kleine ingreep in het ziekenhuis ondergaan om van de hernia te kunnen herstellen. Assistent-trainer Gery Vink is tegen FC Utrecht de hoofdtrainer.

Willem II vecht met nog vier speelrondes te gaan tegen degradatie uit de Eredivisie. De Tilburgers, die zich vorig seizoen nog plaatsten voor Europees voetbal, staan met 25 punten voorlopig op de veilige vijftiende plaats.

De verschillen onderin zijn echter zeer klein. Nummer veertien RKC Waalwijk heeft 26 punten en nummer zeventien VVV-Venlo 22 punten. De onderste twee degraderen rechtstreeks en de nummer zestien kan nog handhaving bewerkstelligen in de play-offs.

Petrovic is sinds eind januari de trainer van Willem II. Hij is de opvolger van de ontslagen Adrie Koster. Onder leiding van Petrovic wist Willem II vier van de elf wedstrijden te winnen en verschafte het zichzelf daarmee wat lucht.

FC Utrecht-Willem II begint zaterdag om 21.00 uur in het lege Stadion Galgenwaard en staat onder leiding van scheidsrechter Jeroen Manschot.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Eredivisie