Bart Nieuwkoop vertrekt komende zomer na tien jaar bij Feyenoord. De verdediger tekende vrijdag een contract bij Royale Union Saint-Gilloise, dat is gepromoveerd naar het hoogste niveau in België.

Nieuwkoop, wiens contract aan het eind van het seizoen afloopt, maakt sinds 2015 deel uit de van de selectie van Feyenoord. In totaal kwam hij tot 81 officiële wedstrijden voor het eerste elftal, met als hoogtepunt de landstitel in 2017.

Vorig seizoen werd de 25-jarige verdediger na de winterstop verhuurd aan Willem II, maar daarna keerde hij terug in De Kuip. Onder trainer Dick Advocaat stond hij dit seizoen twaalf keer in de basis bij de nummer vijf van de Eredivisie.

"Bij deze club ben ik uitgegroeid tot de profvoetballer die ik nu ben. Ik heb hier prachtige momenten meegemaakt, zoals het behalen van de landstitel", zegt Nieuwkoop op de website van Feyenoord. "Ik ga de club en de supporters ongelofelijk missen, maar kijk enorm uit naar deze nieuwe stap."

Het Brusselse Royale Union Saint-Gilloise verzekerde zich vorige maand al van promotie naar de Jupiler Pro League, na een verblijf van 48 seizoenen in lagere divisies.