FC Barcelona heeft donderdag met een 1-2-nederlaag tegen Granada verzuimd om koploper te worden in Spanje. Trainer Ronald Koeman kreeg een rode kaart wegens aanmerkingen op de arbitrage.

Koeman werd kort na de gelijkmaker van Granada halverwege de tweede helft weggestuurd door scheidsrechter Pablo González Fuertes. De Nederlandse trainer uitte eerder dit seizoen al regelmatig kritiek op de arbiters in Spanje.

Bij een zege was Barcelona voor het eerst dit seizoen koploper in La Liga geworden. Atlético Madrid verspeelde sinds de winterstop veel punten en de koploper leed zondag tegen Athletic Club opnieuw een nederlaag (2-1).

'Barça' profiteerde daar donderdag in Camp Nou niet van. Met nog vijf wedstrijden te gaan staat de top vier binnen drie punten van elkaar, waardoor de titelstrijd razend spannend lijkt te worden.

Voor gebruikers van de app: tik op de tweet voor beelden van de rode kaart van Koeman.

Fout Mingueza leidt nederlaag Barcelona in

Halverwege leek er nog geen vuiltje aan de lucht voor Barcelona. In de 23e minuut zette sterspeler Lionel Messi zijn ploeg op aangeven van Antoine Griezmann op voorsprong.

Na 63 minuten leidde een fout van Oscar Mingueza de gelijkmaker in. De jonge verdediger verloor de bal aan Darwin Machís, die dankbaar profiteerde.

Drie minuten later volgde de rode kaart van Koeman. De oud-bondscoach van Oranje nam op de tribune vlak achter de dug-outs plaats.

Assistent-trainer Alfred Schreuder voerde in de jacht op de zege twee aanvallende wissels door, maar het was Granada dat de winnende treffer maakte. De 39-jarige Jorge Molina kopte tien minuten voor tijd de 1-2 binnen.

Zondag staat voor Barcelona een zware uitwedstrijd tegen Valencia op het programma, waarschijnlijk zonder de geschorste Koeman. Een rode kaart voor commentaar op de arbitrage door trainers leidt in Spanje tot twee duels schorsing, waardoor Koeman mogelijk ook de topper tegen Atlético (8 mei) moet missen.

Stand bovenin La Liga

  • 1. Atlético Madrid 33-73 (+38)
  • 2. Real Madrid 33-71 (+32)
  • 3. FC Barcelona 33-71 (+46)
  • 4. Sevilla 33-70 (+23)

Bekijk de stand, de uitslagen en het programma in La Liga