Feyenoord begint zondag met Orkun Kökçü en Luis Sinisterra in de basis aan de belangrijke thuiswedstrijd tegen Vitesse. Beide spelers vielen tijdens de laatste twee competitieduels nog buiten de basis.

De keuze voor Kökçü en Sinisterra gaat ten opzichte van de vorige wedstrijd tegen FC Utrecht (1-2-winst) ten koste van Leroy Fer en Uros Spajic, die door trainer Dick Advocaat op de bank worden gehouden.

Advocaat kiest bij de wedstrijd in De Kuip voor een 4-3-3-formatie, waarbij Bryan Linssen de spitspositie invult. Hij wordt geflankeerd door aanvoerder Steven Berghuis en Sinisterra.

Bij tegenstander Vitesse kan coach Thomas Letsch niet beschikken over verdedigers Eli Dasa (geblesseerd) en Jacob Rasmussen (geschorst). De Duitser heeft Alois Oroz en Tomás Hájek aangewezen als vervangers.

Feyenoord-Vitesse is de wedstrijd tussen de nummers vijf en vier van de Eredivisie. Bij een overwinning van Feyenoord nemen de Rotterdammers de vierde plek over, die recht geeft op deelname aan de derde voorronde van de Conference League.

Het duel tussen Feyenoord en Vitesse begint om 16.45 uur en wordt geleid door scheidsrechter Dennis Higler.

Opstelling Feyenoord: Bijlow; Geertruida, Botteghin, Senesi, Malacia; Toornstra, Diemers, Kökçü; Berghuis, Linssen, Sinisterra.

Opstelling Vitesse: Pasveer; Oroz, Hájek, Bazoer, Doekhi, Wittek; Tronstad, Tannane, Bero; Openda, Broja.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Eredivisie