PSV heeft zondag meteen een tik uitgedeeld aan Ajax bij de start van de play-offs in de Eredivisie Vrouwen. De Eindhovenaren wonnen in eigen huis overtuigend met 3-1.

Ajax begon nog wel aardig met een schot op de lat van Eshly Bakker, maar daarna sloeg PSV keihard toe met drie doelpunten binnen tien minuten. Daardoor was de stand na ruim een half uur al 3-0 in het voordeel van de thuisclub.

Naomi Pattiwael zorgde voor de 1-0 en vervolgens was Joëlle Smits verantwoordelijk voor de 2-0 (strafschop) en de 3-0. Smits, die na dit seizoen vertrekt naar VfL Wolfsburg, scoorde in 47 officiële wedstrijden al 59 keer voor PSV.

Ajax deed vlak na de 3-0 iets terug door een rake strafschop van Nikita Tromp, maar verder dan de 3-1 kwamen de bezoekers niet. In de tweede helft waren de kansen aan beide kanten namelijk schaars.

PSV nam door de zege bovendien de koppositie over van FC Twente, dat vrijdag genoegen moest nemen met een 1-1-gelijkspel bij ADO Den Haag.

De verschillen zijn nog wel erg klein. PSV gaat aan kop met negentien punten, gevolgd door FC Twente (zeventien punten), Ajax (zestien punten) en ADO (elf punten).