Anderhalve maand voor de start van het EK is Hans Hateboer klaar voor zijn rentree bij Atalanta. De rechtsback zit zondag na drie maanden blessureleed voor het eerst weer bij de wedstrijdselectie van de Italiaanse club.

Hateboer kwam op 23 januari voor het laatst in actie voor Atalanta. Daarna liep hij een enkelblessure op, die hem lange tijd aan de kant hield.

De 27-jarige rechtsback neemt het zondag met Atalanta thuis op tegen Bologna. Ook Marten de Roon en Sam Lammers behoren tot de wedstrijdselectie.

Hateboer heeft elf interlands voor Oranje achter zijn naam staan. Bondscoach Frank de Boer maakte zesmaal gebruik van de oud-speler van FC Groningen.

Atalanta bezet met 65 punten de derde plaats in de Serie A. De ploeg uit Bergamo strijdt met AC Milan (66 punten), Juventus (65) en Napoli (63) om de resterende drie Champions League-tickets. Koploper Internazionale (76) heeft een flinke voorsprong op de concurrentie.

De voorbereiding van Oranje op het EK van komende zomer begint op 21 mei. Hateboer concurreert met onder anderen Denzel Dumfries (PSV), Kenny Tete (Fulham) en Joël Veltman (Brighton & Hove Albion) om de plaats van rechtsback.

Atalanta-Bologna begint zondag om 20.45 uur.

Bekijk het programma en de stand in de Serie A