Goedenavond en welkom in dit liveblog. Mijn naam is Mitch Marinus en ik houd je hier op de hoogte van de drie Eredivisie-wedstrijden van vandaag. Veel plezier!

  • Uitslagen:
  • PSV-Groningen 1-0
  • Heerenveen-PEC 0-2
  • Sparta-VVV 2-0
Eredivisie · zaterdag 24 april om 19:08
Dat was het voor vandaag. Morgen staat er een bomvol programma in de Eredivisie op de rol, met onder meer om 14.30 uur de topper tussen Ajax en AZ. De Amsterdammers kunnen door de driepunter van PSV morgen nog geen kampioen worden.
Sparta Rotterdam-VVV-Venlo · zaterdag 24 april om 19:05
Post: 'Het hele jaar is een teleurstelling'
VVV-aanvoerder Danny Post is radeloos na de elfde nederlaag op rij van zijn ploeg. "Het hele jaar is een grote teleurstelling. Je zit er mentaal doorheen en niets lijkt te lukken", zegt hij na de wedstrijd voor de camera van ESPN. "Je kan elke toptrainer voor deze groep zetten, maar dat werkt ook niet. Het zit gewoon in de spelers en op deze manier gaan we nooit een resultaat halen", vervolgt hij.
PSV-FC Groningen · zaterdag 24 april om 18:56
Dumfries: 'Dikverdiende zege'
PSV-aanvoerder Denzel Dumfries kan ondanks de drie afgekeurde treffers lachen na afloop van het duel met FC Groningen. "De VAR was scherp vandaag", zegt hij lachend voor de camera van ESPN. Dumfries is tevreden over het spel van de Eindhovenaren, maar is wel kritisch dat de score niet hoger is uitgevallen. "Het is ongekend dat we niet vaker scoren, maar al met al is het een dikverdiende overwinning. Het was, zeker in de tweede helft, goed van onze kant."
PSV-FC Groningen · zaterdag 24 april om 18:51
Matusiwa: 'De penalty is een zware straf' 
Groningen-aanvoerder Azor Matusiwa kan zich niet vinden in de strafschop, waaruit Eran Zahavi het enige doelpunt van de wedstrijd maakte in het duel tussen PSV en Groningen. "Hij (Dammers, red.) heeft totaal geen tijd om zijn hand van zo dichtbij weg te halen. Daardoor vind ik het echt een hele zware straf", aldus Matusiwa voor de camera van ESPN. Groningen hield wel lang stand en daarom vindt hij het extra zuur. "We stonden goed en gaven heel erg weinig weg. Daardoor is zo'n moment extra vervelend."
PSV-FC Groningen · zaterdag 24 april om 18:42
Afgelopen! Eran Zahavi bezorgt PSV drie punten in het duel met FC Groningen. De Israëlische spits schoot, na een ingreep van de VAR, vanaf 11 meter raak. De arbitrage was met drie afgekeurde Eindhovense doelpunten zeer aanwezig in de tweede helft, waarin PSV verzuimde om de 1-0-voorsprong te vergroten. Door de driepunter kan Ajax morgen in het duel met AZ nog geen kampioen worden.
PSV-FC Groningen · zaterdag 24 april om 18:40
90+5' Daar was het bijna de doelman die Groningen naast PSV kopte! Hij wordt compleet over het hoofd gezien, maar raakt de bal niet goed.
PSV-FC Groningen · zaterdag 24 april om 18:39
90+5' Groningen krijgt nog een hoekschop en Sergio Padt sluipt mee naar voren.
PSV-FC Groningen · zaterdag 24 april om 18:37
90+2' Een publiekswissel voor Cody Gakpo, die wordt vervangen door Marco van Ginkel. PSV komt vooralsnog niet in de problemen.
PSV-FC Groningen · zaterdag 24 april om 18:35
90' Er komen, mede vanwege de vele ingrepen van de VAR, maar liefst zeven minuten aan extra tijd bij. Houdt PSV de voorsprong op Groningen vast?
Sparta Rotterdam-VVV-Venlo · zaterdag 24 april om 18:34
Afgelopen! Sparta bezorgt VVV-Venlo de elfde nederlaag op rij, een negatief clubrecord. Sparta is daarentegen na deze driepunter nu al zeker van handhaving in de Eredivisie. Doelpuntenmakers aan Rotterdamse zijde zijn Abdou Harroui en Bryan Smeets.
PSV-FC Groningen · zaterdag 24 april om 18:31
86' GOAL PSV afgekeurd! Voor de derde keer vanavond wordt er een doelpunt van PSV afgekeurd en dit keer is Donyell Malen de ongelukkige. De spits schuift de bal beheerst langs Sergio Padt, maar de grensrechter steekt direct zijn vlag in de lucht.
PSV-FC Groningen · zaterdag 24 april om 18:29
84' Qua stand is het nog altijd spannend in Eindhoven, waar het eindoffensief van Groningen nog uitblijft. Als PSV punten verspeelt, kan Ajax morgen in eigen huis kampioen worden tegen AZ.
Sparta Rotterdam-VVV-Venlo · zaterdag 24 april om 18:27
Bryan Smeets bezorgde VVV eerder in de tweede helft de 77e tegengoal in dit Eredivisie-seizoen. De Limburgers kregen in drie seizoenen meer tegentreffers:
 
  • 84 in 1991/1992
  • 79 in 1978/1979
  • 78 in 2011/2012
Sparta Rotterdam-VVV-Venlo · zaterdag 24 april om 18:24
84' Paal Sparta! Het lijkt wachten op de derde treffer van de Spartanen. Dit keer raakt Deroy Duarte het aluminium.
Sparta Rotterdam-VVV-Venlo · zaterdag 24 april om 18:23
83' Lat Sparta! Lennart Thy is dicht bij een doelpunt tegen zijn oude werkgever. Met een vlammend schot raakt hij de lat.
PSV-FC Groningen · zaterdag 24 april om 18:22
78' Dit keer is er geen sprake van buitenspel bij een pass van Malen naar Gakpo, maar de buitenspeler vindt Padt op zijn weg.
PSV-FC Groningen · zaterdag 24 april om 18:18
70' GOAL PSV afgekeurd! Malen profiteert van slordig Gronings balverlies in de opbouw, waarna Gakpo de bal achter doelman Padt schuift. De VAR steekt echter voor de tweede keer vanavond een stokje voor een doelpunt van de thuisploeg en dus zit de spanning er nog vol op.
PSV-FC Groningen · zaterdag 24 april om 18:13
Eran Zahavi maakte zojuist zijn tiende Eredivisie-goal van het seizoen. Zahavi is, na Ben Sahar (twaalf goals namens Willem II en De Graafschap) de tweede Israëliër die de dubbele cijfers haalt qua goals in de Eredivisie.
PSV-FC Groningen · zaterdag 24 april om 18:08
64' GOAL PSV! 1-0

Nu kan Eran Zahavi wel uitgebreid juichen. De Israëlische spits schiet de bal hard door het midden, terwijl Sergio Padt al richting de hoek gaat.
Sparta Rotterdam-VVV-Venlo · zaterdag 24 april om 18:07
64' GOAL Sparta! 2-0

Bryan Smeets, vandaag aanvoerder bij afwezigheid van Adil Auassar, kan een uitstekende voorzet van Abdou Harroui bij de tweede paal binnentikken.
PSV-FC Groningen · zaterdag 24 april om 18:06
61' Penalty PSV! Nu is de VAR in het voordeel van PSV. Groningen-verdediger Dammers krijgt de bal op de rand van het strafschopgebied tegen de hand aangeschoten, waarna ook Manschot wordt overtuigd door de VAR.
Sparta Rotterdam-VVV-Venlo · zaterdag 24 april om 18:03
61' Tom Beugelsdijk lijkt de voorsprong van Sparta op VVV met het hoofd te verdubbelen, maar VVV-doelman Kirschbaum houdt de bal met een uitstekende redding uit het doel.
PSV-FC Groningen · zaterdag 24 april om 18:00
56' GOAL PSV afgekeurd! Eran Zahavi kan voor het eerst juichen met de PSV-fans, maar VAR Kevin Blom beëindigt het feestje al snel. De bal was eerder in de aanval bij de aangever, Denzel Dumfries, al over de achterlijn gegaan.
PSV-FC Groningen · zaterdag 24 april om 17:58
Namens PSV was Cody Gakpo nog altijd het dichtst bij een doelpunt. Hij schoot de bal in de eerste helft van grote afstand op de lat.
PSV-FC Groningen · zaterdag 24 april om 17:53
49' Paal Groningen! Mohamed El Hankouri krijgt de bal voor het doel bij Ahmed El Messaoudi, die de bal van dichtbij hard tegen de linkerpaal schiet.
PSV-FC Groningen · zaterdag 24 april om 17:51
46' PSV mag aftrappen, maar binnen vijftien seconden lijkt Jørgen Strand Larsen alleen op Mvogo af te kunnen. Hij krijgt de bal echter niet goed mee, waardoor Boscagli kan ingrijpen.
PSV-FC Groningen · zaterdag 24 april om 17:49
Aftrap tweede helft! Eén nieuw gezicht aan Eindhovense zijde: Pablo Rosario komt binnen de lijnen voor Nick Viergever. Olivier Boscagli zakt daardoor een linie.
Sparta Rotterdam-VVV-Venlo · zaterdag 24 april om 17:46
Aftrap tweede helft! De balt rolt weer in Rotterdam, waar VVV-Venlo ongetwijfeld op zoek gaat naar de gelijkmaker.
PSV-FC Groningen · zaterdag 24 april om 17:34
Rust! PSV komt in eigen huis in de eerste helft niet tot scoren tegen een stug FC Groningen. De Eindhovenaren wisten wel drie behoorlijke kansen bij elkaar te spelen, maar Groningen-doelman Sergio Padt en de lat stonden een openingstreffer in de weg.
PSV-FC Groningen · zaterdag 24 april om 17:31
45' Er komen nog twee minuten extra tijd bij in de eerste helft in Eindhoven.
Sparta Rotterdam-VVV-Venlo · zaterdag 24 april om 17:31
Rust! Na een weinig spectaculaire eerste helft staat Sparta op voorsprong tegen VVV.
Sparta Rotterdam-VVV-Venlo · zaterdag 24 april om 17:26
41' GOAL Sparta! 1-0

Er kan, dankzij een wat gelukkige treffer, mee worden gezongen met de Sparta-mars. Een schot van Deroy Duarte wordt door verdediger Tristan Dekker van richting veranderd, waarna doelman Thorsten Kirschbaum kansloos is.
PSV-FC Groningen · zaterdag 24 april om 17:24
37' Donyell Malen legt de bal na een goede dribbel panklaar voor het doel, waar Ibrahim Sangaré verzuimt om de Eindhovenaren op voorsprong te schieten.
Sparta Rotterdam-VVV-Venlo · zaterdag 24 april om 17:14
Er valt nog weinig te genieten in Rotterdam, maar dat weerhoudt de fans van Sparta niet om van zich te laten horen.
PSV-FC Groningen · zaterdag 24 april om 17:13
28' Een vroege gedwongen wissel bij de bezoekers uit Groningen: Gabriel Gudmundsson verlaat het veld en wordt vervangen door Alessio Da Cruz.
PSV-FC Groningen · zaterdag 24 april om 17:10
22' Daar is de eerste grote kans voor PSV! Donyell Malen komt oog in oog met Sergio Padt. De doelman blijft lang op de been en redt vervolgens met zijn voeten.
PSV-FC Groningen · zaterdag 24 april om 17:08
PSV heeft de bal in de openingsfase tegen Groningen, maar buiten enkele afstandsschoten is het wachten op grote kansen.
PSV-FC Groningen · zaterdag 24 april om 17:06
18' De fans van PSV houden hun adem in op het moment dat Yvon Mvogo uitglijdt na een simpele terugspeelbal. De doelman is nog maar net op tijd terug op de been en voorkomt een klungelige tegentreffer met het hoofd.
PSV-FC Groningen · zaterdag 24 april om 17:02
15' Lat PSV! Cody Gakpo neemt de bal knap mee op de borst, waarna de aanvaller in één keer uithaalt. Groningen-doelman Sergio Padt is kansloos, maar tot zijn opluchting hoort hij de bal op de lat uiteenspatten.
Sparta Rotterdam-VVV-Venlo · zaterdag 24 april om 17:01
12' Thy is het eindstation van een goede aanval van Sparta, maar de Duitse spits kan niet afdrukken.
PSV-FC Groningen · zaterdag 24 april om 16:59
11' De PSV-fans staan ook in de elfde minuut op de banken om te applaudisseren voor Willy van der Kuijlen. 'Mister PSV' speelde een groot deel van zijn carrière bij de Eindhovenaren met rugnummer elf.
PSV-FC Groningen · zaterdag 24 april om 16:57
11' Een ingestudeerde hoekschop van Groningen komt bij de tweede paal bij Itakura, maar de Japanner kan niet op doel koppen en vindt ook geen ploeggenoot.
PSV-FC Groningen · zaterdag 24 april om 16:54
Inmiddels zijn de fans goed te horen, maar enkele minuten geleden was het muisstil in het Philips Stadion.