Willem II heeft vrijdag in de eerste Eredivisie-wedstrijd met publiek sinds eind september een belangrijke zege in de strijd tegen degradatie geboekt. De Tilburgers wonnen de Brabantse derby tegen RKC Waalwijk met 1-0.

Bij de wedstrijd in het Koning Willem II Stadion waren tweeduizend toeschouwers aanwezig. Het was de eerste Eredivisie-wedstrijd met publiek sinds 27 september.

Vangelis Pavlidis maakte tien minuten na rust het enige doelpunt van de wedstrijd. De Griekse spits schoot in eerste instantie tegen zijn ploeggenoot Kwasi Wriedt aan, maar liet de Willem II-fans met zijn inzet uit de rebound wel juichen.

Ook voor de openingstreffer waren de beste kansen voor Willem II. In de zesde minuut werd een doelpunt van Wriedt afgekeurd wegens buitenspel en na een klein half uur spatte een kopbal van Sven van Beek uiteen op de lat.

Pavlidis bracht de thuisploeg halverwege de tweede helft bijna op 2-0, maar zijn schot vanaf de rand van het zestienmetergebied belandde op de paal. De overwinning van Willem II kwam vervolgens nauwelijks meer in gevaar, al kreeg Sylla Sow nog wel een kans namens RKC.

Voor het eerst sinds 27 september waren er toeschouwers aanwezig bij een Eredivisie-wedstrijd.

Voor het eerst sinds 27 september waren er toeschouwers aanwezig bij een Eredivisie-wedstrijd.
Voor het eerst sinds 27 september waren er toeschouwers aanwezig bij een Eredivisie-wedstrijd.
Foto: Pro Shots

Willem II op één punt van RKC

Dankzij de overwinning staat Willem II steviger op de vijftiende plaats. De ploeg van coach Zeljko Petrovic heeft nu drie punten voorsprong op nummer zestien VVV-Venlo, dat zaterdag nog op bezoek gaat bij Sparta Rotterdam.

De achterstand van Willem II op nummer veertien RKC is nu nog één punt. De onderste twee ploegen degraderen rechtstreeks uit de Eredivisie en de nummer zestien speelt play-offs om promotie/degradatie.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Eredivisie