Vicevoorzitter Ed Woodward heeft dinsdag aangekondigd dat hij na dit seizoen vertrekt bij Manchester United. De Engelsman noemt geen reden, maar hij doet dat op de dag dat zijn club bekendmaakte af te zien van de Super League-plannen.

United was de afgelopen twee dagen samen met onder meer Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City en Tottenham Hotspur het mikpunt van kritiek vanwege hun initiatief tot een Super League. De zes Premier League-clubs hebben zich inmiddels allemaal teruggetrokken.

Het vertrek van Woodward lijkt verband te houden met die ophef, maar hij noemt die niet. "Het was een eer om de afgelopen zestien jaar voor 's werelds grootste voetbalclub te mogen werken", zegt hij. "United staat er goed voor met het oog op de toekomst en het zal moeilijk zijn om aan het eind van het jaar weg te gaan."

De 49-jarige Woodward is sinds 2005 werkzaam bij United. Hij maakt sinds 2012 deel uit van de directie, in de rol van vicevoorzitter. Hij lag al meerdere keren onder vuur van de supporters. Enkele aanhangers van de 'Red Devils' hebben hem vorig jaar ernstig bedreigd bij zijn huis in Cheshire.

Woodward wordt door de fans gezien als een bondgenoot van de Amerikaanse familie Glazer, die evenmin populair is bij de achterban. Die nam United in 2005 over, maar kan de grootmacht met name in de laatste jaren weinig sportief succes brengen. De laatste landstitel dateert van 2013.

Dinsdagavond ging ook het gerucht dat Juventus-voorzitter Andrea Agnelli per direct opstapt vanwege de Super League-perikelen, maar dat heeft de club volgens verschillende Italiaanse media ontkend. Onder de supporters van de deelnemers aan de Super League heerst veel woede en onbegrip.