Goedenavond en welkom in dit liveblog. Hier houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen rondom de Super League.

  • Veel kritiek op twaalf oprichters Super League
  • Meerdere clubs willen zich alweer terugtrekken
  • Enkele clubbestuurders lijken te vertrekken
  • Topclubs houden vanavond spoedoverleg
dinsdag 20 april om 20:27
United bevestigt dat Woodward eind 2021 vertrekt
Manchester United heeft bevestigd dat Ed Woodward aan het eind van het jaar vertrekt als uitvoerend vicevoorzitter. In een verklaring op de clubsite wordt Woodward bedankt voor zijn trouwe dienst bij de club, waar hij sinds 2005 werkzaam was. In de verklaring wordt niet gemeld of de commotie rondom de oprichting van de Super League een factor is geweest bij het vertrek van Woodward.
dinsdag 20 april om 20:03
Even een korte samenvatting
Van de twaalf clubs die samen de oprichting van de Super League aankondigden, krabbelen de meeste alweer terug. Zo zouden Chelsea, Manchester City en Atlético Madrid al hebben aangegeven zich te willen terugtrekken, terwijl bij Manchester United, Juventus en Real Madrid hardnekkige geruchten rondgaan dat de clubvoorzitter het veld moet ruimen. Bij meerdere ploegen hebben (oud-)spelers en trainers al laten weten de Super League niet te zien zitten, de een in wat hardere bewoordingen dan de ander.

De twaalf clubs voeren vanavond nog overleg, maar het lijkt erop dat er door de storm van kritiek nog maar één optie is: het schrappen van de Super League.
dinsdag 20 april om 19:59
Wenger niet verbaasd over floppen Super League
Arsène Wenger, oud-trainer van Arsenal en tegenwoordig hoofd voetbalontwikkeling bij de FIFA, is niet verbaasd over de storm van kritiek op en het dreigende falen van de Super League. "Het verbaast me niet dat het geen lang leven beschoren is", zegt de Fransman tegen BeIN Sports. "Deze competitie negeerde de sportieve principes volledig. Daardoor zou je de nationale competities de das omdoen, en dat zouden de fans nooit accepteren."
dinsdag 20 april om 19:42
'Dit is het einde van het project'
Zoals eerder gemeld zullen de twaalf clubs die de Super League wilden vormen vanavond nog samen vergaderen, maar volgens het gezaghebbende La Gazzetta dello Sport is de uitkomst van dat overleg al bekend. "Dit is het einde van het project", meldt de bekende roze sportkrant, die verwacht dat de clubs het besluit vannacht nog naar buiten zullen brengen.
dinsdag 20 april om 19:38
Ook veel spelers, van zowel de betrokken clubs als andere ploegen, hebben zich massaal tegen de Super League gekeerd. De spelers van Brighton & Hove Albion werkten zojuist hun warming-up voor het duel met Chelsea af in speciale shirts met daarop 'Earn It' ('Verdien het', verwijzend naar deelname aan de Champions League) en 'Football is for the fans' gedrukt.
dinsdag 20 april om 19:32
'Agnelli toch niet weg, Woodward vertrekt pas eind dit jaar'
Het vertrek van voorzitter Agnelli bij Juventus wordt volgens Italiaanse media nu weer door de club ontkend. Ondertussen zou het vertrek van Ed Woodward bij Manchester United pas aan het eind van het jaar plaatsvinden, al zou het wel binnenkort al bekendgemaakt worden. De clubs hebben zelf nog niks officieel naar buiten gebracht.

Agnelli zwaait sinds mei 2010 de scepter als preses van Juventus, Woodward is sinds 2005 werkzaam bij United.
dinsdag 20 april om 19:26
De Chelsea-fans riepen onder meer clubeigenaar Roman Abramovich op om "het juiste te doen" en zijn club terug te trekken uit de fel bekritiseerde Super League. Naar verluidt zou de Chelsea-top momenteel precies dat overwegen.
dinsdag 20 april om 19:24
Chelsea speelt op dit moment een competitiewedstrijd tegen Brighton & Hove Albion. Voor aanvang van dat duel hadden zich veel Chelsea-fans verzameld om te protesteren tegen de Super League.
dinsdag 20 april om 19:16
De Super League lijkt te leiden tot een onvervalste bijltjesdag bij de Europese topclubs. Real Madrid-voorzitter Florentino Pérez is de volgende die het veld lijkt te gaan ruimen. De Spanjaard, die een dragende rol speelde bij de totstandkoming van de Super League, staat binnen zijn club onder grote druk om het veld te ruimen nu ook bij 'De Koninklijke' de animo voor de nieuwe topcompetitie niet al te groot blijkt.
dinsdag 20 april om 19:12
'Ook Juventus-voorzitter Agnelli treedt terug'
Naast het vertrek van Ed Woodward bij Manchester United wordt nu ook gemeld dat Juventus-voorzitter Andrea Agnelli zijn taken neerlegt. Agnelli had vandaag nog een gesprek met de spelersgroep van Juventus en werd eerder nog keihard bekritiseerd door Michael van Praag, die de Italiaan een "ordinaire bedrieger, leugenaar en verrader" noemde.
dinsdag 20 april om 19:11
Dit is waar de avond mee begon: woedende Chelsea-fans die de weg naar Stamford Bridge blokkeerden uit protest tegen de Super League.
Woedende Chelsea-fans protesteren massaal tegen Super League
Woedende Chelsea-fans protesteren massaal tegen Super League
dinsdag 20 april om 19:07
'United-vicevoorzitter Woodward stapt op'
Volgens nog onbevestigde berichten is Ed Woodward, vicevoorzitter van Manchester United, opgestapt. Mogelijk is dit naar aanleiding van de commotie over de oprichting van de Super League. Woodward, die de leiding heeft over de dagelijkse gang van zaken bij de club, had gisteren een gesprek met de spelers van United, die naar verluidt woedend waren over de Super League.
dinsdag 20 april om 19:01
'Ook Atlético wil zich terugtrekken'
Spaanse media melden dat ook Atlético Madrid afziet van het project. Real Madrid en FC Barcelona, de andere twee Spaanse ploegen die betrokken zijn bij de oprichting van de Super League, hebben nog niet gereageerd op de consternatie. Er zou op zeer korte termijn een vergadering van alle twaalf betrokken clubs zijn om de situatie te bespreken.
dinsdag 20 april om 18:57
'City en Chelsea trekken zich terug uit Super League'
Volgens de BBC trekt Manchester City zich terug uit de Super League, als reactie op de storm van kritiek die is losgebarsten. Chelsea zou van plan zijn om zo snel mogelijk het voorbeeld van City te volgen. Eerder vandaag liet City-manager Josep Guardiola op een persconferentie al doorschemeren dat hij geen fan was van de Super League, maar dat het een beslissing van het bestuur was.