Ryan Gravenberch is niet van plan om komende zomer een transfer te maken. De achttienjarige Ajax-middenvelder, die zondag zijn eerste prijs pakte met de Amsterdammers, denkt dat het ondanks interesse van Europese topclubs nog niet het juiste moment is om te vertrekken.

"Ik wil dolgraag bij Ajax blijven. Ik moet me nog meer ontwikkelen. Als ik er klaar voor ben, ben ik er klaar voor. Maar nu nog niet", zei Gravenberch tegen ESPN na de gewonnen bekerfinale tegen Vitesse (2-1), waarin hij het openingsdoelpunt maakte.

Het talent van Ajax merkte onlangs tijdens het tweeluik met AS Roma in de kwartfinales van de Europa League nog dat hij nog een hoop moet leren. "Tegen Roma heb ik twee wedstrijden niet echt lekker gespeeld", zei hij.

"Die nummer 42 (Amadou Diawara, red.) stond constant bij me. Overal waar ik ging, was hij. Daar moet ik een oplossing voor vinden, maar dat komt sowieso goed. Vandaag ging het wel lekker."

Tegen Vitesse liet Gravenberch, die zich dit seizoen heeft opgewerkt tot basisspeler, zien dat hij weer terug is na een wat mindere periode. "Het doelpunt gaf me ook wel een oppepper. Ik ben blij met mijn eerste prijs."

Gravenberch en Ajax vervolgen het seizoen donderdag met een thuiswedstrijd tegen FC Utrecht en ontvangt drie dagen later AZ. Als beide duels worden gewonnen, zijn de Amsterdammers voor de 35e keer kampioen van Nederland.

Terugblik: 'Feyenoord-fans mogen blij zijn met bekerwinst Ajax'
290
Terugblik: 'Feyenoord-fans mogen blij zijn met bekerwinst Ajax'