Sheffield United is als eerste club gedegradeerd uit de Premier League. De hekkensluiter verloor zaterdag met 1-0 van Wolverhampton Wanderers en is met nog zes duels te gaan al zeker van een plek bij de laatste drie. Het Norwich City van Tim Krul verzekerde zich juist van promotie vanuit het Championship.

Willian José maakte na een uur de enige treffer bij 'Wolves'-Sheffield United en velde zo het vonnis over de bezoekers. De enkelvoudig landskampioen (1898) heeft slechts veertien punten. De achterstand op de 'veilige' zeventiende plek is negentien punten en niet meer te overbruggen.

Sheffield United promoveerde twee jaar geleden naar de Premier League. 'The Blades' waren vorig seizoen de grote verrassing met een negende plek, maar deze jaargang zat er geen nieuwe surprise in. Sheffield wist zijn eerste zeventien competitieduels niet te winnen en staat na 32 wedstrijden pas op vier zeges.

Trainer Chris Wilder werd een maand geleden ontslagen, maar zijn opvolger Paul Heckingbottom kon niet voor een wonder zorgen.

Norwich City stelde eerder op zaterdag promotie veilig. De koploper uit het Championship zag de concurrenten Watford en Swansea City punten morsen.

Een jaar geleden degradeerde Norwich City nog als hekkensluiter uit de Premier League. De ploeg van Krul bezet momenteel de koppositie in het Championship en kan niet meer buiten de top twee vallen. De bovenste twee ploegen promoveren rechtstreeks naar het hoogste niveau in Engeland.

Watford, een concurrent van Norwich City in de strijd om promotie, verloor met 1-0 van Luton Town.

Watford, een concurrent van Norwich City in de strijd om promotie, verloor met 1-0 van Luton Town.
Watford, een concurrent van Norwich City in de strijd om promotie, verloor met 1-0 van Luton Town.
Foto: Pro Shots

West Ham doet slechte zaken in strijd om CL-ticket

West Ham United leed een dure nederlaag in de enige andere Premier League-wedstrijd van zaterdag. De ploeg van David Moyes ging met tien man onderuit tegen Newcastle United: 3-2.

West Ham staat nog steeds vierde, een plek die aan het einde van het seizoen goed is voor een Champions League-ticket, maar de ploeg kan komende week gepasseerd worden door Chelsea en Liverpool.

Bekijk de stand, de uitslagen en het programma in de Premier League