Vitesse vindt het erg teleurstellend dat een sfeeractie voor de bekerfinale tegen Ajax is overschaduwd door antisemitische leuzen van een klein groepje fans.

Op de John Frostbrug in Arnhem werd woensdagavond een 120 meter breed spandoek ontvouwen en werden veel fakkels ontstoken. Er waren volgens Vitesse echter ook "kortstondig opruiende leuzen" te horen.

"De steun richting de staf en spelers is geweldig, maar het is ronduit triest dat een klein gedeelte zich niet wist te gedragen", zegt algemeen directeur Pascal van Wijk donderdag op de site van Vitesse.

"Hier nemen wij nadrukkelijk afstand van. En niet alleen wij als club. Ook het merendeel van de supporters die zich woensdagavond van hun beste kant hebben laten zien, sluit zich hier volledig bij aan. Zij hebben openlijk en recht vanuit hun supportershart het wangedrag van de enkelingen veroordeeld."

In een verklaring op Facebook zegt supportersvereniging VIVO 1892 dat de personen die de leuzen scandeerden daar direct op zijn aangesproken. "Het heeft dan ook niet meer dan luttele seconden geduurd. Omdat wij niet willen dat een enkeling ervoor zorgt dat onze schitterende actie in een kwaad daglicht wordt gesteld, distantiëren wij ons openlijk van dit gedrag."

Vitesse hoopt zondag voor de tweede keer in de clubhistorie de beker te winnen. De eindstrijd tegen Ajax in De Kuip begint om 18.00 uur. Vanwege de coronarestricties mogen er geen supporters bij de wedstrijd zijn.

Vitesse-supporters uiten antisemitische leuzen bij sfeeractie
62
Vitesse-supporters uiten antisemitische leuzen bij sfeeractie