Goedenavond en welkom in dit liveblog! Hier houden we je op de hoogte van de oefeninterland van de Oranjevrouwen tegen Australië.

  • Oefeninterland
  • Nederland-Australië
  • Uitslag:
  • 5-0
dinsdag 13 april om 18:28
Miedema: 'Het was niet echt een krachtmeting'
"Australië mist een half team, het was niet een echte krachtmeting", aldus Vivianne Miedema bij Veronica. "Maar we mogen tevreden zijn over de vijf goals. We hebben het vrijdag heel lastig gehad tegen Spanje en vandaag hadden we bij momenten beter moeten voetballen dan we deden. Dat moeten we meenemen naar de volgende periode."
dinsdag 13 april om 18:26
Martens: 'Het moet nog beter'
"Het moet beter, maar een 5-0 tegen Australië is goed", is de conclusie van Lieke Martens bij Veronica. "We willen zo min mogelijk weggeven, maar ze kregen toch nog kansen. Ook mijn niveau moet omhoog, ik ben altijd kritisch op mezelf, ondanks een doelpunt en assist." En hoe Martens over de langslepende zoektocht naar een nieuwe bondscoach denkt? "Ik heb liever dat de KNVB voor kwaliteit gaat in plaats van snelle beslissingen neemt, maar ik hoop dat we snel iets weten."
dinsdag 13 april om 18:18
Oranjevrouwen overtuigend langs Australië
De Oranjevrouwen hebben van zich afgebeten na de kansloze nederlaag van afgelopen vrijdag tegen Spanje. De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman maakt in Nijmegen een overtuigende indruk tegen Australië en wint de oefeninterland met 5-0. Bij rust staat het al 3-0 voor Nederland, dankzij doelpunten van Jill Roord, Lieke Martens en Jackie Groenen. Na de pauze vinden ook Lineth Beerensteyn en Daniëlle van de Donk het net.
dinsdag 13 april om 18:10
De Oranjevrouwen vinden het inmiddels wel welletjes met de 5-0-voorsprong op zak en maken geen aanstalten meer in het Goffertstadion. Australië probeert daarom nog wat te ondernemen om het vege lijf te redden, maar is een kat in het nauw die bijna uitgesprongen is.
dinsdag 13 april om 18:08
82' Dubbele wissel bij de Oranjevrouwen: Renate Janssen komt voor Lieke Martens, terwijl Sisca Folkertsma de plaats inneemt van Jackie Groenen. Nog tien minuten te gaan in Nijmegen.
dinsdag 13 april om 18:03
76' Wat een misser van keepster Sari van Veenendaal en vervolgens Dylan Holmes. Van Veenendaal laat een schot van afstand los en Holmes heeft de bal daardoor voor het intikken voor de 5-1 van Australië, maar ze mist schlemielig.
dinsdag 13 april om 17:59
73' Wissel bij de Oranjevrouwen: bondscoach Sarina Wiegman vindt het nu tijd om een jonge speler in te brengen. Katja Snoeijs, speelster van Girondins Bordeaux, vervangt de moegestreden Vivianne Miedema.
dinsdag 13 april om 17:55
70' GOAL Nederland! 5-0

De Oranjevrouwen krijgen hier nog een doelpunt cadeau van Australië. Alanna Kennedy schuift de bal zomaar in de voeten van Daniëlle van de Donk en voor de middenvelder van Arsenal is het ene koud kunstje om de trekker over te halen. Wat een overwinning wordt dit zeg.
dinsdag 13 april om 17:55
69' Lineth Beerensteyn claimt een strafschop nadat ze op de hak wordt getrapt door Beattie Goad. Scheidsrechter Esther Staubli fluit wel, maar doet dat voor hands van Beerensteyn bij diens val.
dinsdag 13 april om 17:52
67' GOAL Nederland! 4-0

Wat een juweel van een doelpunt van Lineth Beerensteyn. Lieke Martens bedient de invaller met een fraaie hoge pass en de aanvaller van Bayern München lobt de bal over de uitkomende Australische keeper Mackenzie Arnold. Wat een uitslag gaat dit worden in Nijmegen?
dinsdag 13 april om 17:47
62' Wissel bij de Oranjevrouwen: Kika van Es krijgt een halfuurtje van bondscoach Sarina Wiegman en komt binnen de lijnen voor Dominique Janssen.
dinsdag 13 april om 17:46
59' Deze geweldige aanval van de Oranjevrouwen had een doelpunt verdiend. Lieke Martens neemt een hoge bal van Daniëlle van de Donk mee op de borst en lanceert Vivianne Miedema met een fraaie trekstoot met de buitenkant van haar rechterschoen. Miedema vindt op haar beurt Van de Donk bij de tweede paal, maar de middenvelder krijgt de bal er niet in. Zonde.
dinsdag 13 april om 17:41
54' Australië heeft waarschijnlijk een donderpreek gekregen in de rust, want de speelsters van 'The Socceroos' ogen een stuk gretiger en proberen de Oranjevrouwen vroeg bij de keel te grijpen. Kan Oranje zich hieronder uit spelen?
dinsdag 13 april om 17:31
Aftrap! De bal rolt weer in het Goffertstadion. Is Nederland uit op een monsteroverwinning op Australië en breiden de Oranjevrouwen hun 3-0-voorsprong verder uit na rust?
dinsdag 13 april om 17:30
Lineth Beerensteyn is toch de enige invaller bij de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman. Zij vervangt aanvoerder Sherida Spitse, die in de kleedkamer is achtergebleven.
dinsdag 13 april om 17:22
Dit zijn de statistieken van de wervelende eerste helft van de Oranjevrouwen:

Nederland-Australië
Balbezit: 59%-41%
Schoten: 9-4
Schoten op doel: 7-1
Corners: 5-3
dinsdag 13 april om 17:15
Rust! Dit was een helft om van te likkebaarden voor de Oranjevrouwen. Nederland leidt na 45 minuten al met 3-0 tegen Australië, en dat is geen misselijke tegenstander in het internationale vrouwenvoetbal. Jill Roord opent het bal na vijf minuten en krijgt daarna navolging van Lieke Martens en Jackie Groenen.
dinsdag 13 april om 17:12
41' Australië is een speelbal geworden voor de Oranjevrouwen. De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman laat de bal snel en zorgvuldig rondgaan en biedt Australië geen enkele kans om in de wedstrijd te komen. Dit moet toch een van de beste helften zijn onder leiding van Wiegman.
dinsdag 13 april om 17:08
38' Bondscoach Sarina Wiegman is met de comfortabele voorsprong op zak van plan om in de rust meerdere speelsters in te brengen, onder wie Lineth Beerensteyn. De aanvaller is langs de kant al aan haar warming-up begonnen.
dinsdag 13 april om 17:04
Met deze bekeken schuiver onderstreept Jackie Groenen de vliegende start van de Oranjevrouwen tegen Australië. Na een half uur is deze oefeninterland al zo goed als gespeeld en leidt Nederland al met 3-0. Een ongekende luxe voor bondscoach Sarina Wiegman.
dinsdag 13 april om 16:57
28' GOAL Nederland! 3-0

De Oranjevrouwen hebben de smaak te pakken in Nijmegen en vergroten binnen een half uur de marge naar drie tegen Australië. Jackie Groenen is het eindstation van een vloeiende aanval en de middenvelder schuift de bal beheerst en koelbloedig in de verre hoek. Nederland is dodelijk effectief.
dinsdag 13 april om 16:56
Het blijft een opvallend gegeven in Nijmegen: vier dagen na de kansloze nederlaag tegen Spanje, de nummer twaalf van de wereldranglijst, hebben de Oranjevrouwen geen kind aan de nummer zeven van de wereld, Australië. Waar gaat dit eindigen?
dinsdag 13 april om 16:55
24' De Oranjevrouwen maken een getergde indruk na het debacle in Spanje en zijn heersende partij tegen Australië, culminerend in een snelle 2-0-voorsprong. Het wordt zelfs bijna 3-0. Dit keer weet de Australische keeper Mackenzie Arnold de inzet van Jill Roord te keren.
dinsdag 13 april om 16:50
20' GOAL Nederland! 2-0

Nog binnen het half uur verdubbelt Nederland de voorsprong tegen Australië. Lieke Martens haalt uit en via de vingertoppen van de Australische keeper Mackenzie Arnold belandt de bal in het net. Dat was absoluut een houdbaar schot, maar daar hebben de Oranjevrouwen natuurlijk maling aan.
dinsdag 13 april om 16:48
17' Daar zien we eindelijk een glimp van de Jackie Groenen van het zilveren WK van 2019. De kleine spelmaker van Manchester United kapt en draait als een ballerina en strooit met passjes naar links en rechts. Groenen is vaak de thermometer van de ploeg: als zij goed speelt, spelen de Oranjevrouwen ook goed. Dat zit vanavond dus wel snor.
dinsdag 13 april om 16:44
13' Daar laat Australië zich voor het eerst zien in het Goffertstadion en dat hebben de Oranjevrouwen toch een beetje aan zichzelf te wijten. Jill Roord laat zich eenvoudig aftroeven op het middenveld en leidt daarmee een tegenaanval in, die op links eindigt bij Samantha Kerr. Haar voorzet bereikt geen teamgenoot.
dinsdag 13 april om 16:41
Het zijn ongewone taferelen in Nijmegen: juichende spelers van de Oranjevrouwen. In de voorgaande interlands in het Goffertstadion werd er namelijk geen één keer gescoord. Daar heeft Jill Roord dus verandering in gebracht.
dinsdag 13 april om 16:35
5' GOAL Nederland! 1-0

De Oranjevrouwen komen goed uit de startblokken en de Hollandse dominantie resulteert al na vijf minuten in de 1-0. Vivianne Miedema stuit in eerste instantie op Australië-keeper Mackenzie Arnold, maar in de rebound bedient ze de vrijstaande Jill Roord op maat. De rechtsbuiten glijdt de bal voor een leeg doel binnen.
dinsdag 13 april om 16:34
3' Het is vandaag precies honderd dagen voordat de Olympische Spelen beginnen en dat betekent dat de Oranjevrouwen hun huiswerk steeds beter op orde moeten hebben om te kunnen excelleren in Tokio. De eerste minuten tegen Australië zijn al beter dan die van afgelopen vrijdag tegen Spanje. Toen liep Nederland vanaf de aftrap achter de feiten aan.
dinsdag 13 april om 16:30
Aftrap! De bal rolt in het Goffertstadion voor Nederland-Australië. Tonen de Oranjevrouwen herstel na de dramatisch verlopen oefeninterland tegen Spanje, afgelopen vrijdag?
dinsdag 13 april om 16:30
De Oranjevrouwen hebben met iPad's in de handen het veld betreden. Via een videoverbinding volgen kinderen met een beperking de opkomst van dichtbij.
dinsdag 13 april om 16:28
Jessica Torny en Rick de Rooij zitten opvallend genoeg op de tribune bij Nederland-Australië. Beiden worden al langer genoemd als opvolger van bondscoach Sarina Wiegman, die na de Olympische Spelen vertrekt naar de Engelse vrouwen. Gaan Torny en De Rooij een trainersduo vormen?
dinsdag 13 april om 16:17
Wiegman verwacht een 'heel gretig' team
Of het niet logischer was als Sarina Wiegman haar opstelling had omgegooid na de blamage in Spanje "Voor mij niet", aldus de bondscoach bij Veronica. "We hebben vrijdag niet zo goed gespeeld tegen Spanje, maar dat is niet een reden om alles om te gooien. Dit is een nieuwe wedstrijd met een andere tegenstander en een andere spelopvatting. We gaan verder met waar we mee bezig zijn, en dat is zo goed mogelijk voetballen. Dat moeten we in elk geval beter doen dan vrijdag en daar ben ik helemaal van overtuigd. Ik verwacht een heel gretig team."
dinsdag 13 april om 16:11
De Oranjevrouwen spelen pas voor de derde keer in de geschiedenis in Nijmegen. De voorgaande twee ontmoetingen in het Goffertstadion, met Brazilië en Ierland, eindigden allebei in een doelpuntloos gelijkspel.
dinsdag 13 april om 16:01
De Oranjevrouwen zijn begonnen aan de warming-up tegen Australië. Over een half uur rolt de bal in Stadion De Goffert.
dinsdag 13 april om 15:44
Ook deze oefeninterland tegen Australië staat in het teken van de voorbereiding op de Olympische Spelen van komende zomer in Tokio. De Oranjevrouwen maken eind juni hun debuut op het olympische toernooi.
dinsdag 13 april om 15:35
Oranjevrouwen waren kansloos tegen Spanje
De oefeninterland tegen Spanje afgelopen vrijdag was dus bepaald geen succes voor de Oranjevrouwen. De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman werd vanaf de aftrap overrompeld door de gretige en balvaardige Spanjaarden en kwam er geen moment aan te pas. Het was aan keeper Sari van Veenendaal te danken dat de nummer twaalf van de wereldranglijst slechts één keer scoorde in Marbella.
dinsdag 13 april om 15:29
Geen wijzigingen in opstelling Oranjevrouwen
De opstelling van de Oranjevrouwen is inmiddels al bekend. Opvallend genoeg is de basiself van bondscoach Sarina Wiegman dezelfde als afgelopen vrijdag in de oefeninterland tegen Spanje, die kansloos met 1-0 verloren werd. Blijkbaar denkt Wiegman dat de elf spelers zich zullen revancheren van de wanprestatie in Marbella.

Opstelling Oranjevrouwen: Van Veenendaal, D. Janssen, Nouwen, Van der Gragt, Van Dongen; Spitse, Van de Donk, Groenen; Roord, Miedema, Martens.
dinsdag 13 april om 15:25
Het Goffertstadion in Nijmegen, ook wel bekend als het onderkomen van Keuken Kampioen Divisie-club NEC, is vanavond het decor voor de oefeninterland tussen Nederland en Australië. Vanwege de coronamaatregelen wordt de wedstrijd achter gesloten deuren gespeeld.