De oproep van Feyenoord aan seizoenkaarthouders en relaties om af te zien van een financiële compensatie lijkt effect te hebben. De club hoeft naar verwachting zeker 7,5 miljoen euro niet terug te betalen en dat bedrag loopt waarschijnlijk nog op.

De club deed de oproep drie weken geleden vanwege de grote impact die de coronacrisis heeft op de financiële situatie van de club. Fans die volledig afzien van compensatie krijgen een speciaal ontworpen uitshirt, dat Feyenoord zondag tegen FC Utrecht droeg.

De 7,5 miljoen euro is de helft van het totaalbedrag van 15 miljoen euro dat Feyenoord kwijt zou zijn als iedereen het volledige bedrag van dit seizoen, dat grotendeels zonder fans werd gespeeld, zou terugvragen.

Feyenoord baseert het bedrag van zeker 7,5 miljoen euro op de keuzes die supporters tot dusver hebben gemaakt om wel of niet (volledig) af te zien van tegemoetkoming. Meer dan de helft van de kaarthouders heeft inmiddels gereageerd.

"Het volledig of deels afzien van tegemoetkoming is voor de club een grote steun in deze moeilijke coronatijden. Feyenoord is enorm dankbaar voor deze steun en hoopt dat nog veel supporters dit voorbeeld zullen volgen. We overwinnen samen", meldt Feyenoord maandag in een verklaring.

De supporters van Feyenoord hebben tot en met 20 mei om een keuze te maken. Dat is vier dagen na de laatste competitiewedstrijd, waarin de Rotterdammers thuis tegen RKC Waalwijk spelen.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Eredivisie