Arjen Robben heeft zondag voor het eerst in een half jaar tijd speelminuten gemaakt bij FC Groningen. De 37-jarige aanvaller kwam in de 78e minuut in het veld in de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen (0-2-nederlaag).

De terugkeer van Robben is enigszins verrassend. Trainer Danny Buijs zei vrijdag nog dat zijn aanvoerder zou ontbreken tegen Heerenveen, omdat hij nog niet wedstrijdfit was. Robben deed afgelopen week wel weer grotendeels mee met de groepstraining.

"Vrijdagochtend ging ik er nog van uit dat hij er niet bij zou zijn", vertelde Buijs vlak voor de aftrap tegen Heerenveen voor de camera van ESPN. "Na de training van vrijdag ving ik de eerste geluiden op dat hij mogelijk toch kon spelen."

Robben is hersteld van een slepende kuitblessure die hem maandenlang aan de kant hield. Hij kwam op 18 oktober in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht (0-0) voor het laatst in actie.

De buitenspeler maakte afgelopen zomer zijn comeback als profvoetballer, nadat hij medio 2019 was gestopt. Hij speelde dit seizoen tot dusver slechts 44 minuten. Hij viel in tegen FC Utrecht en raakte in het eerste competitieduel met PSV al snel geblesseerd.

De 96-voudig Oranje-international beschikt over een aflopend contract, maar FC Groningen hoopt dat hij nog een jaar doorgaat. "Als hij zegt dat hij nog een jaartje door wil, zeggen wij meteen: hartstikke graag", aldus technisch directeur Mark-Jan Fledderus.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Eredivisie