Feyenoord-trainer Dick Advocaat kiest ook zondagmiddag in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht voor een systeem met vijf verdedigers. De Rotterdammers speelden vorige maand ook in de topper tegen PSV (1-1) met een versterkte defensie.

De wijziging van Advocaat gaat - in vergelijking met de vorige wedstrijd tegen Fortuna Sittard - ten koste van Róbert Bozeník. De spits zit op de bank. Marcos Senesi keert terug in de basis en vormt samen met Uros Spajic en Eric Botteghin het centrale trio.

Het drietal wordt aan de zijkanten gesteund door Lutsharel Geertruida en Tyrell Malacia. Leroy Fer, Jens Toornstra en Mark Diemers staan op het middenveld. Aanvoerder Steven Berghuis en Bryan Linssen vormen het aanvalsduo bij de Rotterdammers.

Middenvelder Orkun Kökçü is er nog altijd niet bij vanwege zijn besmetting met het coronavirus. Ook Luis Sinisterra was positief getest en ontbrak tegen Fortuna Sittard, maar de aanvaller uit Colombia zit tegen FC Utrecht weer op de bank.

De wedstrijd tussen FC Utrecht en Feyenoord begint zondag om 12.15 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Danny Makkelie. Beide clubs strijden nog volop om Europees voetbal. Feyenoord speelt in Utrecht met het speciale shirt dat gemaakt is voor de fans die geen geld terugvragen voor hun seizoenkaart.

Opstelling FC Utrecht: Oelschlägel; Ter Avest, Van der Maarel, Janssen, Warmerdam; Maher, Gustafson, Van Overeem; Kerk, Van de Streek, Boussaid.

Opstelling Feyenoord: Bijlow; Geertruida, Spajic, Botteghin, Senesi, Malacia; Fer, Toornstra, Diemers; Berghuis, Linssen.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Eredivisie