Goedenavond en welkom in dit liveblog. Mijn naam is Mitch Marinus en ik houd je hier op de hoogte van de vier Eredivisie-wedstrijden van vandaag. Veel plezier!

  • Uitslagen:
  • PEC-Twente 1-0
  • AZ-Sparta 2-0
  • Fortuna-Emmen 1-3
  • Heracles-Willem II 4-0
PEC Zwolle-FC Twente · zaterdag 10 april om 21:11
Drommel: 'Mijn optreden bij de goal was niet sterk' 
FC Twente-aanvoerder Joël Drommel zoekt de oorzaak van de 1-0-nederlaag op bezoek bij PEC bij zichzelf. "Mijn optreden bij de goal van PEC was niet sterk. Tuurlijk moet er ook meer druk komen, zodat zij niet kunnen schieten, maar ik had hem ook beter naar de zijkant kunnen verwerken", aldus de doelman voor de camera van ESPN. Drommel denkt niet dat de onduidelijkheid rond zijn eventuele transfer naar PSV een oorzaak was van zijn mindere optreden. "Jullie vragen dat wekelijks, maar ik ben mentaal sterk en blijf rustig", reageert hij.
PEC Zwolle-FC Twente · zaterdag 10 april om 21:03
Van Polen: 'Onverdiend, maar wel heel lekker'
PEC-aanvoerder Bram van Polen erkent dat PEC geen beste wedstrijd speelde, maar daardoor is hij niet minder blij met de drie punten. "Het was slecht, maar dat interesseert me niet zoveel", zegt hij voor de camera van ESPN. "Als je naar de hele wedstrijd kijkt is het onverdiend, maar daardoor wel heel lekker", aldus Van Polen die Willem II punten zag verspelen. "We zijn nog niet helemaal veilig, maar dit is een belangrijke stap."
PEC Zwolle-FC Twente · zaterdag 10 april om 20:54
Afgelopen! FC Twente kan tegen PEC de reeks zonder overwinningen niet beëindigen. De ploeg van coach Ron Jans verliest door een tegendoelpunt van Virgil Misidjan op bezoek bij PEC en pakte dit kalenderjaar slechts dertien punten. Alleen hekkensluiter ADO Den Haag doet het met negen punten slechter.
PEC Zwolle-FC Twente · zaterdag 10 april om 20:51
90+2' Twente slingert de bal steeds vroeg het strafschopgebied in, maar vooralsnog hoeft Xavier Mous zich niet echt zorgen te maken. De doelman van PEC mag nu zelf een uittrap nemen.
PEC Zwolle-FC Twente · zaterdag 10 april om 20:50
90' Er komen nog vier minuten extra speeltijd bij. Kan FC Twente er nog een punt uit slepen?
PEC Zwolle-FC Twente · zaterdag 10 april om 20:47
87' Weer een noodzakelijke redding van Xavier Mous, op een schot van Queensy Menig. De vleugelaanvaller is veruit de gevaarlijkste speler van Twente vanavond.
PEC Zwolle-FC Twente · zaterdag 10 april om 20:45
86' Danilo anticipeert dit keer uitstekend op de voorzet van Smal, maar Xavier Mous tikt de bal over de lat. De daaropvolgende corner wordt redelijk eenvoudig weggewerkt door de Zwollenaren.
PEC Zwolle-FC Twente · zaterdag 10 april om 20:42
Joël Drommel moet de bal de laatste tijd geregeld uit zijn eigen doel halen. Hij wist met zijn ploeg al zes wedstrijden op rij niet te winnen en aan die negatieve reeks lijkt ook vandaag geen einde te komen.
PEC Zwolle-FC Twente · zaterdag 10 april om 20:38
78' Menig met een afgemeten voorzet richting Narsingh, maar de invaller lijkt niet echt meer op de bal te rekenen. Hij komt daardoor te laat en wacht nog altijd op zijn eerste doelpunt voor FC Twente.
PEC Zwolle-FC Twente · zaterdag 10 april om 20:29
70' Twente-rechtsback Smal slingert de bal het strafschopgebied in, waar Kik Pierie de bal vanuit een moeilijke hoek tegen Xavier Mous opschiet. De druk neemt de laatste minuten steeds meer toe op het doel van Mous.
PEC Zwolle-FC Twente · zaterdag 10 april om 20:27
Leveren de wissels het gewenste resultaat op voor Twente-trainer Ron Jans?
PEC Zwolle-FC Twente · zaterdag 10 april om 20:25
65' Ron Jans grijpt met een dubbele wissel in bij FC Twente. De trainer haalt Jesse Bosch en Thijs van Leeuwen naar de kant en brengt Luciano Narsingh en Luka Ilic binnen de lijnen. Het tweetal kon vorige week nog op een basisplaats rekenen.
PEC Zwolle-FC Twente · zaterdag 10 april om 20:21
62' Uit de daaropvolgende corner krijgt PEC de bal maar niet weg, waarna clubtopscorer Danilo de bal voor het inschieten heeft. De Braziliaan leunt echter wat veel naar achter, waardoor de bal over het doel van Mous gaat.
PEC Zwolle-FC Twente · zaterdag 10 april om 20:20
61' Menig komt naar binnen, haalt ook uit, maar ziet zijn poging via Thomas Lam over de achterllijn verdwijnen.
PEC Zwolle-FC Twente · zaterdag 10 april om 20:18
FC Twente won dit Eredivisie-seizoen nog geen enkel duel waarin het op achterstand kwam. Geen ploeg verzamelde zo weinig punten na een achterstand als de tukkers (twee).
PEC Zwolle-FC Twente · zaterdag 10 april om 20:15
54' Een licht aangeslagen Bram van Polen verlaat het veld en wordt vervangen door Pelle Clement. De middenvelder neemt de aanvoerdersband meteen over van de verdediger.
PEC Zwolle-FC Twente · zaterdag 10 april om 20:14
50' In de openingsfase van de tweede helft gaat FC Twente op jacht naar de gelijkmaker, maar vooralsnog wordt PEC-doelman Xavier Mous nog niet echt getest. In de eerste helft hoefde hij ook maar één keer in actie te komen.
PEC Zwolle-FC Twente · zaterdag 10 april om 20:05
46' De bal rolt weer in Zwolle, waar PEC op voorsprong staat tegen FC Twente.
Fortuna Sittard-FC Emmen · zaterdag 10 april om 19:58
Afgelopen! Emmen leek de zege op bezoek bij Fortuna te verspelen, maar dankzij een benutte strafschop van Glenn Bijl in de 89e minuut en een doelpunt van Paul Gladon in de 98e minuut zijn de drie punten voor Emmen toch binnen. De ploeg van Dick Lukkien komt nu op 21 punten, slechts één minder dan VVV-Venlo en Willem II.
Fortuna Sittard-FC Emmen · zaterdag 10 april om 19:55
90+8' GOAL FC Emmen! 1-3

Het doelpunt van Gladon is toch wel de beslissing in het voordeel van Emmen! De VAR keurt de treffer goed en dus zijn de cruciale drie punten nu wel binnen voor de ploeg van Dick Lukkien.
PEC Zwolle-FC Twente · zaterdag 10 april om 19:55
Rust! De terugkeer van Ron Jans in Zwolle is voor de trainer nog niet echt een succes. Hij kijkt halverwege tegen een 1-0-achterstand aan.
Fortuna Sittard-FC Emmen · zaterdag 10 april om 19:53
90+7' Goal Emmen afgekeurd!

Gladon ziet voor de tweede keer vanavond een treffer afgekeurd worden. Hij staat op de goede plaats om van dichtbij binnen te tikken, maar volgens de grensrechter staat hij dit keer buitenspel. De VAR gaat er nog wel even naar kijken.
Fortuna Sittard-FC Emmen · zaterdag 10 april om 19:52
90+6' Emmen krijgt een vrije trap en lijkt niet meer in de problemen te komen.
AZ-Sparta Rotterdam · zaterdag 10 april om 19:50
Afgelopen! AZ maakt geen fout in de strijd om plek twee en wint in eigen huis met 2-0 van Sparta. AZ staat dankzij de zege minstens voor één dag op de tweede plek. Morgen kan PSV deze plek weer overnemen, want de Eindhovenaren trappen om 14.30 uur af op bezoek bij VVV-Venlo.
Fortuna Sittard-FC Emmen · zaterdag 10 april om 19:50
90' De spanning is niet meer te houden in Emmen en omstreken. Er komen maar liefst zeven minuten extra tijd bij.
AZ-Sparta Rotterdam · zaterdag 10 april om 19:49
90+2' Goal Sparta afgekeurd! Invaller Reda Kharchouch schiet binnen, maar een van zijn ploeggenoten stond eerder in de aanval buitenspel.
AZ-Sparta Rotterdam · zaterdag 10 april om 19:47
90' Er komen nog twee minuten bij in Alkmaar, waar de strijd wel gestreden is.
Fortuna Sittard-FC Emmen · zaterdag 10 april om 19:45
89' GOAL FC Emmen! 1-2

Peña is al gewisseld, maar ook Glenn Bijl kan een strafschop binnenschieten. De vleugelverdediger neemt op een cruciaal moment zijn verantwoordelijkheid en stuurt Verrips de verkeerde hoek in. Kan Emmen de voorsprong nu wel vasthouden?
Fortuna Sittard-FC Emmen · zaterdag 10 april om 19:43
87' Penalty Emmen! Direct na de goal van Fortuna kan Emmen toch weer op voorsprong komen. Dimitrios Emmanouilidis was net de held door te scoren, maar hij loopt dit maal Glenn Bijl ondersteboven.
Fortuna Sittard-FC Emmen · zaterdag 10 april om 19:41
85' GOAL Fortuna! 1-1

Het tiental van Fortuna doet Emmen behoorlijk pijn in de slotfase. Dimitrios Emmanouilidis komt naar binnen en schiet de bal buiten bereik van doelman Verrips in de verre hoek.
Fortuna Sittard-FC Emmen · zaterdag 10 april om 19:39
De spanning loopt op in Sittard, waar Emmen nog altijd een 0-1-voorsprong tegen Fortuna heeft. Bij deze stand komt Emmen op één punt van VVV, dat op de veilige vijftiende plek staat. In de laatste speelronde van het seizoen nemen de twee ploegen het nog tegen elkaar op.
PEC Zwolle-FC Twente · zaterdag 10 april om 19:35
35' GOAL PEC! 1-0

Twente-doelman Joël Drommel kan een afstandsschot van Immanuel Pherai niet goed verwerken, waarna Virgil Misidjan van dichtbij eenvoudig binnen kan tikken.
AZ-Sparta Rotterdam · zaterdag 10 april om 19:33
75' Het doelpunt van Dani de Wit lijkt de beslissing in deze wedstrijd te zijn geweest. Sindsdien hebben de Alkmaarders de wedstrijd volledig onder controle en tikt de tijd in het voordeel van de Alkmaarders door.
AZ-Sparta Rotterdam · zaterdag 10 april om 19:28
71' Sparta-verdediger Pinto raakt de vertrokken Stengs op de hak en dus krijgt Pinto een gele kaart. Een kaart die hij niet kon hebben, want hij mist nu het volgende duel: thuis met VVV-Venlo.
Fortuna Sittard-FC Emmen · zaterdag 10 april om 19:26
Geen tweede keer juichen voor Emmen door de tussenkomst van de VAR. De zege van de Emmenaren is ondanks de overtalsituatie met de 0-1-stand nog altijd onzeker.
AZ-Sparta Rotterdam · zaterdag 10 april om 19:22
66' GOAL AZ! 2-0

Dani de Wit, die pas enkele minuten in het veld staat, schiet de 2-0 binnen. De middenvelder kreeg de bal op een presenteerblaadje van Karlsson, maar hij maakt het zelf met een knappe volley af.
Fortuna Sittard-FC Emmen · zaterdag 10 april om 19:20
64' GOAL FC Emmen afgekeurd!

Paul Gladon lijkt de score op knappe wijze vanuit de draai te vergoten, maar zijn treffer wordt geannuleerd. Eerder in de aanval stond er een ploeggenoot van Gladon buitenspel.
AZ-Sparta Rotterdam · zaterdag 10 april om 19:19
61' Sparta-doelman Okoye levert de bal zo in bij de Alkmaarders, waarna de doelman zelf voorkomt dat AZ op 2-0 komt. Hij krijgt daarbij in de rebound overigens ook wat hulp van Abels, die met een sliding voorkomt dat Boadu kan scoren.
PEC Zwolle-FC Twente · zaterdag 10 april om 19:16
15' Goal PEC afgekeurd! Thomas Lam scoort in twee instanties uit een vrije trap, maar de vlag gaat omhoog voor buitenspel.
Fortuna Sittard-FC Emmen · zaterdag 10 april om 19:15
Reden tot lachen voor Dick Lukkien. Zijn ploeg is goed op weg naar weer een zege en dat terwijl Emmen al zes competitieduels op rij ongeslagen is.
Fortuna Sittard-FC Emmen · zaterdag 10 april om 19:10
53' GOAL FC Emmen! 0-1

Sergio Peña gaat achter de bal staan en doet dat met succes. De Peruaan schiet Emmen op voorsprong tegen het tiental van Fortuna.
Fortuna Sittard-FC Emmen · zaterdag 10 april om 19:07
51' Penalty Emmen!

Gladon gaat liggen nadat Janssen zijn arm vastpakt. Arbiter Joey Kooij bestraft de actie met een strafschop voor Emmen. Tot overmaat van ramp voor Fortuna krijgt Janssen ook een rode kaart en dus moet de thuisploeg met tien man verder.
AZ-Sparta Rotterdam · zaterdag 10 april om 19:06
49' Er is genoeg vuurwerk buiten het stadion in Alkmaar te horen, maar op het veld laat het vuurwerk nog even op zich wachten. AZ heeft wel de controle over de wedstrijd.
PEC Zwolle-FC Twente · zaterdag 10 april om 19:04
4' Paal FC Twente! Een voorzet van Menig lijkt er zo in te draaien, maar de paal voorkomt een vroege openingstreffer.