Ajax treedt zondag met Sébastien Haller en Jurriën Timber in de basis aan tegen sc Heerenveen. De twee zijn terug nadat ze de laatste wedstrijd voor de interlandperiode moesten missen vanwege een coronabesmetting.

De rentree van Haller betekent dat Brian Brobbey, die op 21 maart tegen ADO Den Haag (5-0-winst) als zijn vervanger gold, weer op de bank zit. David Neres en aanvoerder Dusan Tadic bestrijken de flanken.

De keuze voor Timber houdt in dat Edson Álvarez weer doorschuift naar het middenveld, waar de lang geblesseerde Daley Blind ontbreekt. Verder voert trainer Erik ten Hag geen wijzigingen door in zijn basiself.

Bij tegenstander Heerenveen staat clubtopscorer Henk Veerman weer in de spits. Hij miste de laatste wedstrijd omdat hij vader werd. Coach Johnny Jansen kiest verder voor dezelfde namen, wat betekent dat Lasse Schöne en Siem de Jong hun oude club treffen.

Het duel tussen Heerenveen en Ajax begint zondag om 16.45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Jochem Kamphuis. De Amsterdammers leiden riant in de Eredivisie en gaan voor de 22e zege van het seizoen.

Een maand geleden troffen beide ploegen elkaar ook al in het Abe Lenstra Stadion. Ajax won het halvefinaleduel in het TOTO KNVB Beker-toernooi toen simpel met 0-3.

Opstelling sc Heerenveen: Mulder; Floranus, Van Hecke, Bochniewicz, Kaib; Schöne, Halilovic; J. Veerman, De Jong, Van Bergen; H. Veerman.

Opstelling Ajax: Stekelenburg; Rensch, Timber, Martínez, Tagliafico; Álvarez, Klaassen, Gravenberch; Neres, Haller, Tadic.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Eredivisie