De voetbalfinale van het WK voor vrouwen wordt in 2023 in Sydney gespeeld. De openingswedstrijd van het mondiale toernooi is aan Auckland toegewezen, maakte de organisatie woensdag bekend.

Australië en Nieuw-Zeeland organiseren gezamenlijk het evenement. In beide landen zal ook een halve finale worden afgewerkt.

Wereldvoetbalbond FIFA maakte voor het eindtoernooi in 2023 negen speelsteden bekend. Naast Sydney zullen in Australië ook in Adelaide, Brisbane, Melbourne en Perth WK-wedstrijden te zien zijn. Wellington, Hamilton en Dunedin zorgen met Auckland voor de Nieuw-Zeelandse inbreng.

De FIFA wil het speelschema later dit jaar publiceren. Er doen dan voor het eerst 32 teams mee; in 2019 waren dat er 8 minder. Australië en Nieuw-Zeeland zijn als gastland automatisch geplaatst.

Nederland heeft al te kennen gegeven dat het samen met België en Duitsland het WK voor vrouwen in 2027 wil organiseren. De drie landen hebben eind vorig jaar hun interesse kenbaar gemaakt bij de FIFA.

Bij het vorige WK schopte Nederland het tot de finale. Daarin werd met 2-0 verloren van de Verenigde Staten. De Oranjevrouwen zijn regerend Europees kampioen.