Donderdag 6 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Daley Blind

Blind lijkt zware blessure op te lopen in Gibraltar: 'Was gelukkig niet zijn knie'

Daley Blind heeft dinsdag mogelijk een zware enkelblessure opgelopen tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd van het Nederlands elftal in en tegen Gibraltar (0-7). De verdediger verliet met veel pijn per brancard het veld.
Door NU.nl

Blind leek vlak na rust zijn knie te overstrekken na een duel met spits Tjay De Barr van Gibraltar rond het eigen strafschopgebied. Zijn rechterbeen gleed door op het gladde kunstgrasveld, terwijl zijn linkerbeen bleef staan en dubbelklapte.

"Het was gelukkig niet zijn knie, maar hij viel op zijn enkel en daar heeft hij volgens mij nu last van", zei bondscoach Frank de Boer na de wedstrijd tegen de NOS. "Het is nu even wachten wat hij eraan overhoudt. Hij is niet naar het ziekenhuis gegaan."

"Als Daley ernstig geblesseerd is, dan legt dit inderdaad een enorme sluier over deze avond. Maar zo ver is het nog niet, we moeten het even afwachten. Hij had best veel pijn. Laten we hopen dat het meevalt, want hij is een belangrijke speler voor ons en Ajax."

Een eventuele lange afwezigheid zou slecht uitkomen voor Ajax. De Amsterdammers zijn dicht bij de landstitel, spelen deze maand de finale van het TOTO KNVB Beker-toernooi en komen ook nog in actie in de kwartfinales van de Europa League.

Oranje liep na de wissel van Blind uit van 0-1 naar 0-7 tegen Gibraltar en deed daardoor goede zaken in groep G. De ploeg van De Boer steeg naar de tweede plaats en verkleinde de achterstand op koploper Turkije, dat niet verder kwam dan 3-3 tegen Letland, tot een punt.

Daley Blind
Daley Blind probeerde nog te lopen, maar moest per brancard van het veld worden gedragen.

Lees meer over:

AjaxOranjeDaley BlindVoetbal

Aanbevolen artikelen