Donderdag 6 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Zwaar gehavend PSV verliest koppositie aan FC Twente in Eredivisie Vrouwen

De voetbalsters van PSV hebben dinsdag de koppositie in de Eredivisie Vrouwen verloren aan FC Twente. Met een zwaar gehavende selectie gingen de Eindhovenaren met 1-2 ten onder tegen de tukkers.
Door NU.nl

PSV miste tegen FC Twente liefst zes speelsters vanwege een positieve coronatest. Het ging om Janou Levels, Dana Foederer, Amy Harrison, Nadia Coolen, Jeslynn Kuijpers en clubtopscorer Joëlle Smits. Daarom werd de topper al een paar dagen uitgesteld.

Zonder het zestal bleef PSV aanvankelijk uitstekend op de been tegen de zesvoudig landskampioen uit Enschede. De Eindhovenaren waren vlak voor rust nog het dichtst bij de openingstreffer, maar de lat voorkwam de 1-0 op De Herdgang.

In de tweede helft kwam PSV alsnog op voorsprong. De zeventienjarige Esmee Brugts vond de bovenhoek achter FC Twente-keeper Daphne van Domselaar, die de bal nog wel toucheerde.

Niet veel later werd het 1-1. PSV'er Mandy van den Berg gleed een voorzet vanaf de rechterkant in eigen doel. Tien minuten voor tijd viel het winnende doelpunt van FC Twente: Fenna Kalma werkte de bal met een fraai lobje achter Sari van Veenendaal.

Door de zege op PSV gaat FC Twente als koploper de kampioenspoule van de Eredivisie Vrouwen in. De vier beste ploegen uit de reguliere competitie strijden in die poule om het landskampioenschap.


Lees meer over:

Vrouwen EredivisiePSV VrouwenFC Twente VrouwenVoetbal

Aanbevolen artikelen

NUjij-reacties


nujij comment 0 reacties