Goedendag en welkom bij dit liveblog op NU.nl. Mijn naam is Sam Blom en ik houd je vanavond op de hoogte van de laatste groepswedstrijd van Jong Oranje op het EK onder 21. Veel plezier!

  • EK onder 21
  • Uitslagen:
  • Jong Oranje-Jong Hongarije 6-1
  • Jong Duitsland-Jong Roemenië 0-0
dinsdag 30 maart om 17:51
Jong Duitsland-Jong Roemenië is in 0-0 geëindigd, waardoor Jong Oranje zelfs nog groepswinnaar is geworden. De Duitsers eindigen als tweede en plaatsen zich ook voor de kwartfinale.
dinsdag 30 maart om 17:48
Afgelopen! Jong Oranje wint met maar liefst 6-1 van Jong Hongarije en plaatst zich voor de kwartfinales van het EK. Na een moeizame eerste helft brak Dani de Wit vlak voor rust de ban, waarna het verzet van de Hongaren gebroken was. Grote uitblinker was Cody Gakpo, met twee goals, een assist en een versierde strafschop. ook Myron Boadu, Sven Botman en Brian Brobbey pikten een goaltje mee.
dinsdag 30 maart om 17:46
90' Er komen nog twee minuten bij.
dinsdag 30 maart om 17:44
89' GOAL Jong Oranje! 6-1

Het gaat nu wel heel hard! Ook Brian Brobbey mag zijn eerste goal in Jong Oranje meepikken. Hij schuift binnen op aangeven van Dani de Wit.
dinsdag 30 maart om 17:43
87' GOAL Jong Oranje! 5-1

Het wordt ook nog 5-1 in Székesfehérvár. Sven Botman kopt knap binnen uit een hoekschop en maakt daarmee zijn eerste treffer voor Jong Oranje.
dinsdag 30 maart om 17:38
81' Nadat Schuurs dicht bij de 5-1 is, voert Erwin van de Looi zijn laatste twee wissels door. Uitblinker Cody Gakpo mag gaan rusten en wordt vervangen door Javairô Dilrosun. Verder komt Jürgen Ekkelenkamp in de ploeg voor Ferdi Kadioglu.
dinsdag 30 maart om 17:35
De wedstrijd is al lang en breed beslist en lijkt een beetje dood te bloeden. Gezien de brilstand bij Jong Duitsland-Jong Roemenië, lijkt niets een kwartfinaleplaats voor Jong Oranje nog in de weg te staan.
dinsdag 30 maart om 17:29
Jong Duitsland mist een penalty tegen Jong Roemenië, waardoor het daar nog steeds 0-0 staat. Voor de duidelijkheid: alleen als het in die wedstrijd 2-2 wordt, is Jong Oranje uitgeschakeld.
dinsdag 30 maart om 17:28
Cody Gakpo is de absolute uitblinker vanavond. De aanvaller is bij elke goal van Jong Oranje deze avond betrokken. Hij maakte er twee, bereidde er eentje voor en versierde de strafschop waaruit Boadu scoorde.
dinsdag 30 maart om 17:26
70' GOAL Jong Oranje! 4-1

Wederom een mooie aanval van Jong Oranje, wederom rondt Gakpo af. De bal wordt goed teruggelegd door Zeefuik en de PSV'er legt de bal prima onder in de hoek.
dinsdag 30 maart om 17:21
65' GOAL Jong Hongarije! 3-1

Bendeguz Bolla schiet de strafschop in de kruising. Jong Hongarije doet wat terug.
dinsdag 30 maart om 17:20
64' Strafschop Jong Hongarije!

Sven Botman probeert een schot te blokken met een sliding en krijgt de bal op zijn arm. Scheidsrechter Scharer wijst naar de stip.
dinsdag 30 maart om 17:13
58' GOAL Jong Oranje! 3-0

Was de wedstrijd niet al beslist, dan is die dat nu. Cody Gakpo bekroont een sterk eerste uur met een puike treffer. Gakpo laat een inspeelpass van Botman slim lopen, krijgt de bal terug van Boadu en schiet vanaf 20 meter hard en zuiver raak in de onderhoek.
dinsdag 30 maart om 17:13
57' Jong Oranje lijkt weinig meer te vrezen te hebben van Jong Hongarije, dat na de openingsfase niks meer heeft laten zien. De jacht op een hogere score is in volle gang.
dinsdag 30 maart om 17:10
Jong Oranje viert de 2-0 van Myron Boadu. Het ziet er goed uit voor de Nederlandse talenten, die virtueel zelfs groepswinnaar zijn.
dinsdag 30 maart om 17:08
52' Grote kans voor Brian Brobbey, maar de invaller laat na om zijn eerste treffer van dit EK te maken. De Ajacied schiet over.
dinsdag 30 maart om 17:07
51' Jong Oranje blijft zoeken naar nog meer treffers. Cody Gakpo, de beste man aan Nederlandse zijde vanavond, schiet met links op de vuisten van Balasz.
dinsdag 30 maart om 17:03
47' GOAL Jong Oranje! 2-0

Myron Boadu schiet de bal recht door het midden binnen en verdubbelt de voorsprong voor Jong Oranje. Bij deze stand kan Jong Oranje alleen nog uitgeschakeld worden bij een 2-2-eindstand bij Jong Duitsland-Jong Roemenië.
dinsdag 30 maart om 17:02
46' Strafschop Jong Oranje!

Cody Gakpo lokt de strafschop slim uit na een prima combinatie met Dani de Wit. De aanvaller van PSV tikt de bal handig langs de verdediger en wordt onderuit gehaald.
dinsdag 30 maart om 17:01
46' Jong Oranje begint de tweede helft met maar liefst drie nieuwe namen. Brian Brobbey, Deyovasio Zeefuik en Tyrell Malacia komen in de ploeg. Dat gaat ten koste van Justin Kluivert, Jordan Teze en Mitchell Bakker. Zij zijn in de kleedkamer achtergebleven.
dinsdag 30 maart om 16:45
Rust! De treffer van Dani de Wit betekent dat Jong Oranje gaat rusten met een 1-0-voorsprong. Bij Jong Duitsland-Jong Roemenië is nog niet gescoord, waardoor de ploeg van Erwin van de Looi virtueel door is.
dinsdag 30 maart om 16:44
44' Een belangrijke goal van Dani de Wit, zo kort voor rust. Jong Oranje had moeite met het creëren van veel uitgespeelde kansen in de eerste helft, maar deze goal zou de ploeg wat meer rust moeten geven. Jong Oranje is virtueel dus door naar de kwartfinales.
dinsdag 30 maart om 16:41
42' GOAL Jong Oranje! 1-0

Vlak voor rust is daar de bevrijdende voorsprong voor Jong Oranje! Na een razendsnelle aanval via Bakker en Boadu stuurt Gakpo Dani de Wit weg. De gelegenheidsaanvoerder blijft rustig en schuift in de korte hoek binnen.
dinsdag 30 maart om 16:39
40' Gakpo haalt van een metertje of achttien uit, maar de bal verdwijnt via een Hongaars been net naast. Uit de korte corner speelt Kadioglu zichzelf goed vrij, maar hij schiet recht op Balasz.
dinsdag 30 maart om 16:39
38' De Hongaren laten zich weer eens zie en wederom gebeurt dat via Skribek. Hij schiet echter hoog over.
dinsdag 30 maart om 16:37
36' Justin Kluivert schiet op de paal en wordt bovendien afgevlagd vanwege buitenspel. Uit de herhaling blijkt echter dat dat een verkeerde beslissing was van de grensrechter. Er is geen VAR die een eventueel afgekeurd doelpunt had kunnen terugdraaien.
dinsdag 30 maart om 16:36
35' Boadu lijdt balverlies en moet zijn eigen fout corrigeren met een overtreding om de gevaarlijke aanval van de Hongaren eruit te halen. Het kost de aanvaller een gele kaart.
dinsdag 30 maart om 16:32
32' Eindelijk komt Jong Oranje er een keer doorheen met een snelle aanval. Kluivert breekt de boel open met een prima steekball op Jordan Teze, maar de rechtsback neemt de bal matig aan, waardoor Gakpo niet meer lekker bereikt wordt.
dinsdag 30 maart om 16:30
30' Jong Oranje heeft moeite om door de hechte defensie van Hongarije heen te spelen en wordt dan ook vooral gevaarlijk door voorzetten vanaf de zijkant. Het eerste half uur is echter doelpuntloos verlopen. Dat geldt ook voor Jong Duitsland-Jong Roemenië.
dinsdag 30 maart om 16:27
Cody Gakpo heeft al meerdere goede mogelijkheden gecreëerd voor Jong Oranje met goede voorzetten, dat nadrukkelijk op zoek is na de openingstreffer.
dinsdag 30 maart om 16:22
21' Jong Oranje dringt in deze fase wel aan. Dani de Wit krijgt een opgelegde kopkans na een prima bal van Gakpo, maar De Wit kopt naast. Vlak daarna verschaft Boadu zich de ruimte voor het schot, maar die is binnen het bereik van Balasz.
dinsdag 30 maart om 16:20
20' Daar moet de Hongaarse Balazs voor het eerst in actie komen. Boadu glijdt uit en kan daardoor niet tot een schot komen. Hij legt af op Bakker, die de bal op het hoofd chipt van Kadioglu. Zijn kopbal wordt echter gekeerd door Balazs.
dinsdag 30 maart om 16:18
17' Scherpe voorzet van Cody Gakpo, maar zowel Boadu als De Wit zijn niet scherp genoeg om tegen de bal aan te lopen. Het is nog steeds wachten op de eerste serieuze doelpoging van Jong Oranje.
dinsdag 30 maart om 16:15
Jong Oranje heeft het in het eerste kwartier moeilijk met Jong Hongarije. Ondertussen staat het bij Jong Duitsland-Jong Roemenië nog 0-0. Zolang er daar niet gescoord wordt, heeft Nederland sowieso aan een zege genoeg.
dinsdag 30 maart om 16:14
13' De eerste échte grote kans is toch voor Hongarije, dat zich zeker niet verstopt in het eerste kwartier. Skribek loopt weg in de rug van Perr Schuurs en kan door richting Scherpen. Schuurs is echter op tijd terug en kan herstellen met een goede tackle op de bal.
dinsdag 30 maart om 16:12
11' Skribek duikt namens de Hongaren op in de zestienmeter, maar Scherpen is net op tijd en tikt de bal weg voor de voeten van de Hongaarse aanvaller.
dinsdag 30 maart om 16:10
9' Opnieuw ligt de ruimte aan de rechterkant voor Jong Oranje, waar Justin Kluivert nu opduikt. Hij vindt met een lange voorzet bijna Dani de Wit, maar de aanvoerder van vandaag arriveert net te laat.
dinsdag 30 maart om 16:07
De spelers van Jong Oranje tijdens het volkslied voorafgaand aan de wedstrijd tegen Hongarije.
dinsdag 30 maart om 16:05
5' Zoals verwacht heeft Jong Oranje het initiatief in de openingsfase. Ferdi Kadioglu vindt aan de rechterkant ruimte voor een voorzet, maar de speler van Fenerbahçe vindt geen ploeggenoot.
dinsdag 30 maart om 16:01
1' De eerste speldenprik wordt uitgedeeld door de Hongaren, maar Kjell Scherpen kent geen moeite met een tamme kopbal uit een vrije trap vanaf de zijkant.
dinsdag 30 maart om 16:00
Aftrap! Jong Oranje is begonnen aan het cruciale EK-duel met Hongarije. Kunnen de Nederlandse talenten zich plaatsen voor de kwartfinales?
dinsdag 30 maart om 15:56
Mocht Jong Oranje zich vanavond plaatsen voor de kwartfinales, dan zal de ploeg die pas vanaf eind mei afwerken. Dan staat de knock-outfase van het EK onder-21 op het programma.
dinsdag 30 maart om 15:52
Opstelling! Voor de volledigheid nog even de opstelling van de Hongaren, met weinig namen die bekend in de oren zullen klinken.

Opstelling Jong Hongarije: Bese; Bolla, Varju, Mocsi, Huszti; Kata, Hinora; Skribek, Mezei, Bukta; Bárány
dinsdag 30 maart om 15:47
Jong Oranje speelde de eerste twee wedstrijden op het EK gelijk. Zowel tegen Roemenië (doelpunt Perr Schuurs) als tegen Duitsland (Justin Kluivert) kwam de ploeg op voorsprong, maar wist het die voorsprong niet vast te houden. Jong Hongarije is nog puntloos na twee wedstrijden, door nederlagen tegen Duitsland (3-0) en Roemenië (2-1)