Piet Velthuizen vertrekt na dit seizoen vrijwel zeker weer bij Fortuna Sittard. Het aflopende contract van de 34-jarige keeper is dinsdag formeel opgezegd, zoals clubs verplicht zijn om vóór 1 april te doen.

Velthuizen was clubloos op het moment dat hij ruim een maand geleden werd aangetrokken door Fortuna om een keepersprobleem op te lossen. Zijn debuut in het shirt van de Limburgers werd echter geen succes.

De eenmalig international van Oranje oogde eind februari tijdens de uitwedstrijd tegen FC Groningen niet fit en moest zich al snel laten vervangen. Naderhand gaf hij toe dat hij eigenlijk nog niet klaar was voor een rentree op het veld.

In de afgelopen wedstrijden werd Velthuizen weer vervangen door Yanick van Osch, die normaal gesproken de eerste keeper van Fortuna is. Van Osch leek lang aan de kant te staan met een blessure, maar herstelde eerder dan verwacht.

Fortuna was voor Velthuizen zijn zevende club nadat hij eerder bij Vitesse, Hércules CF, Hapoel Haifa, Omonia Nicosia, AZ en Telstar onder contract stond. Bij die laatste twee clubs speelde hij echter geen minuut.

Naast Velthuizen lijken ook Gregoire Amiot, Clint Essers, Djibril Dianessy, Nassim El Ablak, Leroy George, Özgür Aktas en Dimitrios Ioannidis te vertrekken bij Fortuna; ook hun contracten zijn formeel opgezegd.

Sparta verlengt contract Danzell Gravenberch niet

Sparta Rotterdam neemt na dit seizoen afscheid van spits Danzell Gravenberch. De 27-jarige broer van Ajacied Ryan Gravenberch wil naar een club waar hij iedere week in de basis kan staan.

Bryan Smeets blijft wel op Het Kasteel. Sparta heeft de optie in het aflopende contract van de middenvelder gelicht.

Sparta verlengde vorige week al het contract van aanvoerder Adil Auassar. De club heeft ook de aflopende verbintenissen van reservekeeper Tim Coremans (29) en de aan Go Ahead Eagles verhuurde aanvaller Bradly van Hoeven (20) verlengd. Jeugdinternational Deroy Duarte (21) sloeg een aanbieding van de club af.

Bekijk de stand en het programma in de Eredivisie