Ajax heeft zondag goede zaken gedaan in de strijd om het kampioenschap in de Vrouwen Eredivisie. De Amsterdammers waren thuis met 1-0 te sterk voor ADO Den Haag en nestelen zich naast koploper PSV.

Het enige doelpunt van de middag kwam op naam van Samantha van Diemen. De pas negentienjarige verdediger schoot de bal in de 49e minuut hard binnen.

Door de overwinning heeft Ajax nu 31 punten na de veertien reguliere competitiewedstrijden. Ook koploper PSV heeft 31 punten, maar de Eindhovenaren spelen dinsdag nog de topper tegen nummer drie FC Twente (29 punten). Na deze speelronde gaat de top vier (PSV, Ajax, FC Twente en ADO Den Haag) verder in een kampioenspoule.

Spektakelstuk bij Alkmaar-Heerenveen

Naast Ajax boekte ook VV Alkmaar zondag een overwinning in de Vrouwen Eredivisie. In een spektakelstuk werd sc Heerenveen met 4-3 geklopt.

De thuisploeg kwam op 1-0 door een goal van Natasha Brough. Nikée van Dijk tekende na ruim een half uur voor de gelijkmaker, maar dankzij doelpunten van Emmeke Henschen en Chimera Ripa nam VV Alkmaar vervolgens afstand.

Dankzij een tweede treffer van Van Dijk en een goal van Willienne ter Beek in de laatste tien minuten kwamen de Friezinnen opnieuw op gelijke hoogte. In blessuretijd zorgde Chantal Schouwstra voor het winnende doelpunt.

Ook bij PEC Zwolle-Excelsior (2-2) werd het resultaat bepaald door een treffer in blessuretijd. Daniëlle Noordermeer zorgde in de derde minuut van de toegevoegde tijd voor de gelijkmaker van de Rotterdamse ploeg.

Door doelpunten van Jassina Blom en Danique Noordman was de thuisploeg op een 2-0-voorsprong gekomen. Marthe van Erk maakte daarna de aansluitingstreffer voor Excelsior.

Bekijk de stand, de uitslagen en het programma van de Vrouwen Eredivisie