Dennis Higler heeft komende zondag de leiding over de Eredivisie-topper tussen AZ en PSV. Het is de tweede keer dit seizoen dat de KNVB een duel tussen twee topclubs toewijst aan de 35-jarige scheidsrechter.

Higler krijgt in het AFAS Stadion, waar nog altijd wordt gewerkt aan een nieuw dak, hulp van assistent-scheidsrechters Joost van Zuilen en Johan Balder. Jeroen Manschot kijkt vanuit Zeist mee als VAR.

PSV had dit seizoen al eens te maken met Higler in een topper. De 24-voudig landskampioen kwam de Amersfoorter tegen tijdens de uitwedstrijd tegen Feyenoord op 31 januari, die met 3-1 verloren ging.

Het duel tussen AZ en PSV is belangrijk om de tweede plaats in de Eredivisie. Die positie geeft aan het einde van het seizoen recht op deelname aan de voorrondes van de Champions League.

De Alkmaarders, die PSV eerder dit seizoen met 1-3 versloegen, hebben als nummer drie een achterstand van drie punten op de club uit Eindhoven. Het PSV van coach Roger Schmidt geeft acht punten toe op koploper Ajax.

AZ-PSV begint zondag om 14.30 uur. Na komend weekend zijn er nog zeven speelrondes te gaan in de Eredivisie.