Henk ten Cate keert terug als trainer van Al Wahda. De 66-jarige coach zou volgens VI een contract voor anderhalf jaar tekenen bij de club uit de Verenigde Arabische Emiraten.

Ten Cate was vorig jaar februari voor het laatst actief als coach. Toen had hij de Saoedi-Arabische topclub Ittihad onder zijn hoede, maar daar werd hij al na drie maanden ontslagen.

"Ik heb toch niet met een fijn gevoel afscheid genomen bij Ittihad uit Saoedi-Arabië", zegt Ten Cate tegen VI. "Ik wil op een goede manier afsluiten en die kans krijg ik nu bij Al Wahda. Voordeel is dat ik de club goed ken. Ik heb er eerder gewerkt en dat ging goed. Het is een club met een aardige spelersgroep en een goede organisatie."

De Amsterdammer staat voor de klus om Al Wahda naar de finaleronde van de Aziatische Champions League te leiden. Daarvoor moet de ploeg in een play-offduel afrekenen met Al Zawraa uit Irak. Bij winst volgt een minitoernooi. "Het wordt niet makkelijk, maar een mooie uitdaging is het wel", aldus Ten Cate.

Vierde termijn voor Ten Cate in VAE

Hij volgt bij Al Wahda de ontslagen Vuk Razovic op en neemt assistent-trainers Luc Nijholt en Laurens Ebben en keeperstrainer Carlo L'Ami mee naar de Verenigde Arabische Emiraten. Na een quarantaineperiode van tien dagen zal hij meteen voor de groep staan.

Voor Ten Cate wordt het zijn vierde termijn in de oliestaat. Eerder was hij actief voor Shabab Al Ahli en veroverde hij de landstitel met Al Jazira. Twee jaar geleden leidde hij Al Wahda naar de Aziatische Champions League.

Ook was Ten Cate als hoofdcoach werkzaam bij onder meer Ajax, Go Ahead Eagles, Sparta Rotterdam en NAC Breda en als assistent-trainer bij FC Barcelona en Chelsea.