Brian Brobbey kijkt erg uit naar zijn avontuur bij RB Leipzig. De negentienjarige spits verlaat Ajax na dit seizoen transfervrij en ziet de Duitse topclub als de juiste stap om zich verder te ontwikkelen.

"Leipzig is een mooie club en is weer bezig aan een geweldig seizoen. Julian Nagelsmann is een jonge een heel goede trainer van wie ik nog veel kan leren", zegt Brobbey vrijdag op de website van de nummer twee van de Bundesliga.

"De ploeg is heel stabiel en straalt grote saamhorigheid uit. Ik kijk erg uit naar mijn nieuwe avontuur en wil mijn steentje bijdragen om ervoor te zorgen dat de club succesvol blijft."

Er was in de afgelopen maand veel te doen om Brobbey, die bekendmaakte zijn aflopende Ajax-contract niet te willen verlengen, ook al debuteerde hij dit seizoen pas in de hoofdmacht. Hij heeft in Leipzig voor vier jaar getekend.

'Brian is een groot talent'

Nagelsmann is verheugd met de komst van Brobbey. "Brian is een groot talent. Hij is fysiek sterk, heeft een neusje voor de goal en heeft ook technisch het een en ander in huis. Het is niet zo dat er een overschot is aan jonge en begaafde aanvallers", zei hij op een persconferentie.

"Toen de gelegenheid zich aandiende, zijn we het gesprek aangegaan. We hebben relatief snel de knoop doorgehakt. Natuurlijk kan hij zich door zijn leeftijd nog verder ontwikkelen. Hij is bereid om hard te werken, we willen hem de volgende stappen laten zetten."

Brobbey maakt het seizoen af bij Ajax en kwam tot dusver elf keer in actie namens de Amsterdammers. Hij scoorde vier keer voor de club die op koers ligt voor de landstitel, in de finale van het TOTO KNVB Bekertoernooi staat en nog in de Europa League zit.