Ralf Seuntjens is niet langer aanvoerder van De Graafschap. De 31-jarige spits heeft zijn band moeten inleveren nu bekend is dat hij volgend seizoen voor concurrent NAC Breda uitkomt, zo heeft trainer Mike Snoei donderdag aan ESPN laten weten.

"Hij is niet meer de aanvoerder. Hij moet wel die leidersrol blijven vervullen met vier, vijf anderen. Maar naar buiten toe laten wij die taak door Ted van de Pavert waarnemen", aldus Snoei.

Snoei benadrukt dat zijn spelers dit seizoen ondanks het gevoelige transfernieuws met Seuntjens willen blijven samenspelen. "Unaniem willen ze dolgraag dit karwei met Ralf afmaken, dus dat was erg prettig om te horen."

Woensdag werd bekend dat geboren Bredanaar Seuntjens, dit seizoen met dertien goals in 26 Keuken Kampioen Divisie-duels belangrijk voor De Graafschap, voor twee jaar heeft getekend bij NAC met een optie op een derde seizoen.

Beide clubs zijn momenteel bovenin te vinden op het tweede Nederlandse niveau. De Graafschap is zes punten achter koploper SC Cambuur de nummer twee en NAC bezet vier punten daarachter de derde plaats. Ze maken allebei nog kans op de derde periodetitel, die vrijdag wordt vergeven.

Seuntjens: 'Punt erachter'

Seuntjens zegt zich te hebben neergelegd bij de keuze van trainer Snoei om hem niet langer aanvoerder te laten zijn van De Graafschap. De spits hoopt dat de commotie over zijn transfer snel verstomt.

"Punt erachter. Morgen spelen we om de derde periodetitel en dat is voor de club het belangrijkste", zegt hij. "Ik ben daar een onderdeel van, maar het gaat om de club en ik ga er alles aan doen om die derde periode naar Doetinchem te halen."

Seuntjens begon zijn profloopbaan bij RBC Roosendaal en kwam daarna uit voor FC Den Bosch, Telstar en VVV-Venlo, waarna hij in de zomer van 2019 bij De Graafschap tekende.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Keuken Kampioen Divisie