Goedenavond! Mijn naam is Sam Blom en ik houd je vanavond op de hoogte van alle ontwikkelingen rond de Eredivisie-wedstrijd FC Emmen-Sparta Rotterdam. Veel plezier!

  • Eredivisie
  • Eindstand:
  • FC Emmen-Sparta Rotterdam 1-1
vrijdag 5 maart om 21:09

De Leeuw: "We hadden moeten winnen"

Michael de Leeuw bezorgde FC Emmen in de blessuretijd vanaf elf meter nog een punt, maar de aanvalsleider was daar niet helemaal content mee. "Als je op de valreep een punt pakt, moet je daar tevreden mee zijn. Maar ik denk dat we hadden moeten winnen. We lopen een puntje in op dit moment, maar we moeten dit weekend nog naar onze concurrenten kijken. Ik ben er niet tevreden mee." 

"Ik vond dat we in de eerste helft wat te vaak op balbezit speelden", zo vervolgde De Leeuw bij ESPN. "In de tweede helft ging dat wat beter en speelden we wat opportunistischer. Maar ik vind dat we hadden moeten winnen." 

vrijdag 5 maart om 21:03
Auassar: "Maak dan je eigen keuze!" 
Adil Auassar is woest nadat hij in de laatste minuut een penalty incasseerde door een handsbal. "Wat een schijtregel! Hij schiet hem tegen mijn arm aan, je kan niet verdedigen met de armen op je rug", briest de Sparta-aanvoerder bij ESPN. "Makkelie zei zelf dat hij het vervelend vond, maak dan je eigen keuze!"

Auassar was tevreden over de manier waarop Sparta in de tweede helft de voorsprong verdedigde. "Ik denk dat we goed verdedigd hebben en kansen hebben gehad om de voorsprong uit te breiden. Een goal in de laatste seconde incasseren is altijd zuur. De laatste wedstrijden gaat het om de punten. We staan er zakelijk in, dan is het gewoon balen dat je in de laatste minuut de gelijkmaker tegenkrijgt."
vrijdag 5 maart om 20:54
Afgelopen! Sparta leek de eerste zege in acht wedstrijden al binnen te hebben, maar een strafschop van Michael de Leeuw zorgt in de laatste seconde voor de gelijkmaker voor Emmen: 1-1.
vrijdag 5 maart om 20:51
90+6' GOAL FC Emmen! 1-1

Michael de Leeuw benut de penalty en bezorgt Emmen in extremis nog een punt!
vrijdag 5 maart om 20:50
90+5' Strafschop FC Emmen!


De bal gaat op de stip! Emmen krijgt dus alsnog de kans om in de absolute slotfase nog een punt binnen te slepen.
vrijdag 5 maart om 20:49
90+5' Makkelie wordt zelf naar het scherm gestuurd om naar het moment te kijken.
vrijdag 5 maart om 20:49
90+4' Emmen claimt een penalty na vermeend hands van Auassar, maar Makkelie wil er niet aan. Nicolai Laursen krijgt bovendien geel voor protesteren. De VAR kijkt er nog wel naar.
vrijdag 5 maart om 20:47
90+2' Inmiddels is de extra tijd van vier minuten ingegaan en zijn er al bijna twee minuten verstreken. Emmen lijkt niet meer bij machte om de overwinning van Sparta nog in gevaar te brengen.
vrijdag 5 maart om 20:43
88' Kerim Frei komt vanaf de linkerkant naar binnen en vindt de ruimte voor het schot, maar wederom hoeft Okoye zich niet bovenmatig in te spannen om de bal tegen te houden.
vrijdag 5 maart om 20:43
Sparta-spits Lennart Thy werd zojuist vervangen door verdediger Michael Heylen. De Duitser wist vanavond wederom niet tot scoren te komen. De doelpuntendroogte van Thy valt samen met de huidige mindere reeks van Sparta. Thy scoorde zijn laatste doelpunt op 13 januari tijdens de 0-1 zege op Fortuna Sittard, toevallig ook de laatste overwinning van Sparta in de Eredivisie. De bezoekers lijken vanavond echter op weg naar een driepunter.
vrijdag 5 maart om 20:40
84' Emmen moet steeds meer risico's nemen in de jacht op de gelijkmaker en dat levert logischerwijs aan de andere kant ruimte op voor Sparta. Daar profiteren de bezoekers bijna van, maar Gravenbergh komt net tekort bij een voorzet van Kharchouch
vrijdag 5 maart om 20:39
83' Peña streept een vrije trap ruim naast het doel. Emmen heeft inclusief extra tijd nog zo'n tien minuten om een gelijkmaker te forceren.
vrijdag 5 maart om 20:35
79' De vrije trap van Harroui eindigt in de muur, maar Sparta heeft de boel het afgelopen kwartier aardig onder controle. Emmen zal wat moeten verzinnen om nog tot een gelijkmaker te komen, want dat lijkt er steeds minder in te zitten.
vrijdag 5 maart om 20:33
77' Verrips komt uit zijn doel om een hoge dieptebal weg te werken, maar de doelman komt in botsing met zowel eigen verdediger Araujo als Sparta-invaller Danzell Gravenbergh. Het levert de doelman een gele kaart op en Sparta een vrije trap.
vrijdag 5 maart om 20:28
73' Prima vrije trap van Cavlan, maar Okoye duikt de bal uit de hoek.
vrijdag 5 maart om 20:27
72' Sparta lijkt weer op te krabbelen na een moeilijke fase. De ploeg van Henk Fraser heeft de laatste minuten een groter aandeel in het balbezit en meldt zich ook wat vaker voor het doel van Verrips.
vrijdag 5 maart om 20:26
70' Dubbele wissel aan de kant van Sparta. Deroy Duarte, het broertje van doelpuntenmaker Laros, en Reda Kharchouch komen in het veld voor Wouter Burger en Mario Engels.
vrijdag 5 maart om 20:20
Emmen is hard op zoek naar de 1-1. Sparta houdt voorlopig nog stand, zij het met steeds meer moeite.
vrijdag 5 maart om 20:16
60' Paal! De grootste kans voor Emmen in de tweede helft is voor Michael de Leeuw. Gladon houdt de bal goed bij zich en geeft mee aan De Leeuw, die in de korte hoek het houtwerk raakt. Vlak daarna waagt Peña een poging, die Okoye met moeite kan keren. De gelijkmaker hangt in deze fase in de lucht.
vrijdag 5 maart om 20:13
57' Emmen dringt meer en meer aan, maar Sparta houdt voorlopig zonder al te veel moeite stand. Doelman Okoye heeft in de tweede helft nog niet in actie hoeven te komen.
vrijdag 5 maart om 20:09
53' Emmen heeft na de goede kans voor Engels het initiatief in de wedstrijd weer overgenomen. Dat leidde tot een schietkansje voor Vlak, maar hij produceerde slechts een afzwaaier.
vrijdag 5 maart om 20:03
47' Meteen na rust krijgt Mario Engels de kans om de voorsprong voor Sparta te verdubbelen, maar de Duitser stuit na een goed balletje van Abdou Harroui van dichtbij op Verrips.
vrijdag 5 maart om 20:01
46' Aftrap tweede helft! Emmen moet in de tweede helft scoren en brengt daarvoor Paul Gladon in de ploeg. Adzić is achtergebleven in de kleedkamer.
vrijdag 5 maart om 19:58
Het moment dat Emmen-doelman Verrips de fout ingaat. De thuisploeg had in de eerste helft het betere van het spel, maar Sparta leidt door deze goal, die op naam komt van Duarte.
vrijdag 5 maart om 19:47
Rust! Emmen en Sparta leken na een weinig enerverende eerste helft doelpuntloos de kleedkamer in te gaan, maar vlak voor rust zette Laros Duarte, met hulp van doelman Verrips, Sparta op 0-1.
vrijdag 5 maart om 19:43
43' GOAL Sparta! 0-1

Werkelijk uit het niets komt Sparta op voorsprong. Duarte haalt van grote afstand maar eens uit. Het lijkt een makkelijke prooi voor Verrips, maar de doelman gaat pijnlijk in de fout en ziet de bal tergend langzaam over de doellijn rollen.
vrijdag 5 maart om 19:40
40' We kunnen eindelijk weer een doelpoging noteren. Jari Vlak kan vanaf een meter of twintig uithalen, maar Sparta-doelman Maduka Okoye heeft weinig moeite met de doelpoging van de middenvelder.
vrijdag 5 maart om 19:37
37' Emmen probeert wel aan te dringen, maar Sparta geeft weinig weg. Dat is voor een deel de verdienste van Tom Beugelsdijk, die veel weghaalt bij de Spartanen achterin.
vrijdag 5 maart om 19:36
Henk Fraser heeft dit seizoen bij Sparta een gelukkige hand van wisselen. Dit seizoen waren de invallers van Sparta al goed voor tien doelpunten, waaronder vijf van de laatste zes. Alleen bij Ajax (15) en PSV (14) scoorden de invallers dit seizoen vaker.
vrijdag 5 maart om 19:28
28' De openingsfase was nog wel aardig, maar er zijn nu al een tijdje geen gevaarlijke momenten meer geweest op De Oude Meerdijk. Emmen heeft wel het meeste balbezit, maar heeft na die opgelegde kans voor Adzić in de beginfase weinig kunnen creëren.
vrijdag 5 maart om 19:17
17' Een slim overstapje van Engels levert Abels een vrije schietkans op, maar de rechtsback van Sparta schiet ruim over.
vrijdag 5 maart om 19:16
In het gelijkopgaande eerste kwartier kreeg Adzić de enige grote kans, maar die wist de Serviër niet te verzilveren.
vrijdag 5 maart om 19:11
10' De eerste paar minuten waren duidelijk voor Emmen, maar Sparta komt beter in de wedstrijd. Laros Duarte krijgt na een variant bij een vrije trap de eerste mogelijkheid voor de bezoekers, maar schiet recht op doelman Michael Verrips.
vrijdag 5 maart om 19:05
5' De eerste grote kans van de wedstrijd is voor de thuisploeg. Na een prima aanval legt Glenn Bijl de bal terug op Luka Adzić. Die moet eigenlijk scoren, maar jaagt de bal wild over het doel.
vrijdag 5 maart om 19:00
1' Aftrap! FC Emmen en Sparta trappen speelronde 25 in de Eredivisie af. Kan Emmen de zegereeks voortzetten en weer dichter bij handhaving komen, of kan Sparta een einde maken aan een reeks van zeven wedstrijden zonder overwinning?
vrijdag 5 maart om 18:58
Tom Beugelsdijk staat in de basis bij Sparta en bereikt daarmee een mooie mijlpaal. De Hagenees gaat zo beginnen aan zijn tweehonderdste wedstrijd in de Eredivisie. Hij is niet de eerste in de selectie van Sparta die dat aantal Eredivisie-wedstrijden bereikt, Adil Auassar en Aaron Meijers gingen hem voor.
vrijdag 5 maart om 18:55
De resultaten de laatste weken geven Emmen weer hoop op handhaving, maar de geschiedenis spreekt nog altijd in het nadeel van de hekkensluiter. Emmen staat op 12 punten uit 24 wedstrijden, en het kwam slechts één keer voor dat een ploeg met zo'n laag aantal punten zich alsnog handhaafde in de Eredivisie. Dat was RKC Waalwijk, in het seizoen 1998/1999. Ook de Waalwijkers verzamelden toen 12 punten uit de eerste 24 wedstrijden.
vrijdag 5 maart om 18:42
In december eindigde de eerste ontmoeting dit seizoen tussen Sparta en Emmen in een 2-1 overwinning voor de Rotterdammers. Deroy Duarte en Abdou Harroui scoorden toen voor Sparta, tussendoor maakte Miguel Araujo gelijk voor Emmen.
vrijdag 5 maart om 18:32
Opstelling! Henk Fraser heeft ingegrepen bij Sparta. De trainer laat zijn ploeg vanavond in een 4-4-2-formatie spelen. Dat betekent dat er op het middenveld een plekje vrij komt voor Feyenoord-huurling Wouter Burger. Lennart Thy is naar de bank verwezen. Daar zit ook Danzell Gravenbergh, hij wordt vervangen door Mario Engels.

Opstelling Sparta: Okoye; Abels, Vriends, Beugelsdijk, Meijers; Auassar, Burger, Duarte, Harroui; Thy, Engels
vrijdag 5 maart om 18:26
Opstelling! Bij de thuisploeg zijn er weinig verrassingen in de basiself. Lucas Bernadou is weer hersteld van een blessure en start weer op het middenveld. Dat gaat ten koste van Hilal Ben Moussa.

Opstelling FC Emmen: Verrips; Bijl, Araujo, Bakker, Cavlan; Bernadou, Vlak;  Frei, Peña, Adzić; De Leeuw
vrijdag 5 maart om 18:20
Het contrast met de bezoekers uit Rotterdam-West kan bijna niet groter. Sparta stond in de winterstop keurig in de middenmoot en mocht zelfs dromen van de play-offs om Europees voetbal, maar moet na een slechte reeks oppassen dat het niet alsnog in een degradatiestrijd verzeild raakt. Afgelopen weekend verloor de ploeg van Henk Fraser met 0-2 van Willem II, waardoor de voorsprong op die ploeg is geslonken tot zes punten.
vrijdag 5 maart om 18:15
FC Emmen is nog de hekkensluiter in de Eredivisie, maar de sfeer is binnen twee weken helemaal omgeslagen in Drenthe. Nadat de eerste 22 competitiewedstrijden geen enkele zege opleverden, won de ploeg van Dick Lukkien opeens twee keer op rij, tegen PEC Zwolle en FC Utrecht. Daardor is de zestiende plaats, die recht geeft op play-offs om promotie/degradatie, weer binnen handbereik. De achterstand op Willem II is vijf punten.