Goedenavond en welkom in dit liveblog op NU.nl. Mijn naam is Patrick Moeke en ik houd je op de hoogte van alle ontwikkelingen bij Vitesse-VVV-Venlo in de halve finales van de TOTO KNVB-beker. Veel plezier!

  • KNVB-beker
  • Halve finale
  • Uitslag:
  • Vitesse-VVV 2-0
dinsdag 2 maart om 22:22
"Dit is een geweldig gevoel, al moet ik zeggen dat ik nog niet zo blij ben als mijn spelers", reageert Vitesse-trainer Thomas Letsch bij ESPN. "We zijn nog niet klaar in dit toernooi en ik wil de finale nu ook winnen. We hebben gekregen wat we hebben verdiend. De goal van Tannane was niet slecht he? We controleerden de eerste helft volledig, maar het ontbrak aan de juiste eindpass. De kansen die we kregen bleven we lange tijd missen. Daar zullen we aan moeten werken, want dat moet beter."
dinsdag 2 maart om 22:17
Tannane hoopt op een finale tegen Ajax. "Dat zou het mooist zijn, want ik ben een echte Amsterdammer", vervolgt de aanvallende middenvelder. "We kunnen lekker rustig naar de wedstrijd van morgen gaan kijken."
dinsdag 2 maart om 22:11
"Ik heb de laatste wedstrijden vaak op de paal en lat geschoten", aldus Oussama Tannane bij ESPN. "Gelukkig vliegt-ie nu de kruising in en dat geeft een heerlijk gevoel. Dit zijn de ballen die ik altijd schiet. Met de voorkant van de wreef en dan wappert-ie naar de kruising. Het was een zware pot voor mij. Ik had continu meerdere spelers om me heen en kreeg weinig ruimte. Ik was ook erg blij met de mooie kopgoal van Broja. Het is een goede spits, maar we vonden het eerlijk gezegd ook een luie spits. We dachten ook dat hij niet kon koppen, maar vandaag heeft hij toch anders bewezen."
dinsdag 2 maart om 22:06
"In de eerste helft heb ik niks te doen gehad en na rust iets meer", analyseert Remko Pasveer bij ESPN. "Maar al met al was dit een goede overwinning van ons. We moesten beslissend zijn, laten zien dat we tegen de spanning konden. Ik ben hartstikke blij dat we in de finale staan, maar met publiek zou het nog veel mooier zijn."
dinsdag 2 maart om 22:00
"Zij hadden vandaag niet alleen meer balbezit, maar ook meer kwaliteit dan wij", zegt VVV-aanvoerder Danny Post in gesprek met ESPN. "Dat neemt niet weg dat ik er wel meer van had verwacht. We hadden de supporters graag meer willen geven en daarin zijn we tekort geschoten. Complimenten aan de fans die langs de weg stonden en ons hebben gesteund. Aan hun lag het zeker niet."
dinsdag 2 maart om 21:51
Vitesse mede dankzij prachtgoal Tannane ten koste van VVV naar finale KNVB-beker
Vitesse plaatst zich ten koste van VVV-Venlo voor de finale van de TOTO KNVB-beker. De Arnhemmers winnen door treffers van Armando Broja en Oussama Tannane met 2-0 van de Limburgers. Het doelpunt van Tannane is van wereldklasse. De aanvallende middenvelder jaagt de bal vanaf de rand van het strafschopgebied in de kruising.
dinsdag 2 maart om 21:49
90' Er komen slechts twee minuten bij in Arnhem. Vitesse gaat zich plaatsen voor de finale.
dinsdag 2 maart om 21:46
87' Paal! Torino Hunte stuit met een fraai schot op de buitenkant van het houtwerk.
dinsdag 2 maart om 21:45
87' Daar voorkomt Pasveer dat VVV het nog spannend maakt. De Vitesse-doelman redt uitstekend op een kopbal van Gelmi.
dinsdag 2 maart om 21:42
84' GOAL Vitesse! 2-0

Wat een wereldgoal van Oussama Tannane! De aanvallende middenvelder jaagt de bal vanaf de rand van het strafschopgebied met een geweldige streep in de kruising. Vitesse is nu heel dicht bij de finale.
dinsdag 2 maart om 21:40
Feest bij Broja na zijn treffer tegen VVV. De Arnhemmers moeten nog een kleine tien minuten overleven voor een finaleplek.
dinsdag 2 maart om 21:40
81' Wat een kans voor Bero om het duel te beslissen. Tannane zet de middenvelder alleen voor het doel van Kirschbaum, maar Bero schiet naast.
dinsdag 2 maart om 21:33
75' GOAL Vitesse! 1-0

Een afgeslagen corner belandt voor de voeten van Tannane, die de bal perfect voor geeft. Broja ziet zijn kans schoon en kopt de bal op fraaie wijze over Kirschbaum in het doel. Vitesse heeft een voorsprong te pakken.
dinsdag 2 maart om 21:30
72' We hebben al lange tijd geen uitgespeelde kansen meer gezien. De spelers op het veld bij zowel Vitesse als VVV lijken bevangen door de spanning.
dinsdag 2 maart om 21:26
67' Het eerste schot op doel van Giakoumakis is een feit. Pasveer kan simpel redden op een poging van afstand van de Griek.
dinsdag 2 maart om 21:24
Ook na rust is Vitesse-VVV het aanzien nauwelijks waard.
dinsdag 2 maart om 21:23
63' Tannane is te laat bij de bal en raakt met zijn noppen de scheen van Shabani. Het kost hem een gele kaart. De aanvallende middenvelder staat anders dan Bazoer niet op scherp en zou een eventuele finale dus kunnen spelen.
dinsdag 2 maart om 21:17
58' Het spelbeeld uit de eerste helft trekt zich na rust door. Vitesse dringt aan, maar het ontbreekt aan de juiste eindpass om echt gevaarlijk te worden.
dinsdag 2 maart om 21:12
54' Een afstandsschot van Bazoer gaat over. Het loopt nog niet bij Vitesse.
dinsdag 2 maart om 21:09
50' Zo'n grote kans heeft VVV nog niet gehad. Giakoumakis lijkt de bal te verspelen, maar herstelt zich knap en creëert een vrije schietkans. Zijn schot gaat net voorlangs.
dinsdag 2 maart om 21:07
48' Openda snelt vanaf de linkerflank iedereen voorbij, maar geeft slecht voor. Het ontbreekt aan de juiste eindpass bij Vitesse.
dinsdag 2 maart om 21:06
47' Eindelijk wat gevaar van Giakoumakis. De Griek haalt vanuit een lastige hoek uit, maar schiet hoog voorlangs.
dinsdag 2 maart om 21:04
46' Scheidsrechter Lindhout brengt de tweede helft op gang. Komen Vitesse en VVV na rust wel tot scoren?
dinsdag 2 maart om 21:01
Er viel in de eerste helft nog weinig te genieten in Arnhem. Hopelijk zien we na rust meer spektakel.
dinsdag 2 maart om 20:48
Rust! Vitesse dringt aan en heeft het meeste balbezit, maar scoort nog niet in de eerste helft tegen VVV-Venlo. Halverwege staat het nog 0-0.
dinsdag 2 maart om 20:40
41' De eerste helft kabbelt naar het eind. Vitesse-VVV houdt nog niet bepaald over.
dinsdag 2 maart om 20:36
36' Machach heeft het nog even geprobeerd, maar kan nu toch niet door. De Fransman wordt vervangen door Simon Janssen.
dinsdag 2 maart om 20:33
33' Het spel ligt even stil voor een blessurebehandeling van Machach. De spelers van VVV krijgen zo de kans om op adem te komen.
dinsdag 2 maart om 20:28
Vitesse controleert in de eerste helft, maar heeft net als VVV het doel nog niet gevonden.
dinsdag 2 maart om 20:26
26' Frustratie bij Giakoumakis, die tot nu nog niet in het spelbeeld is voorgekomen. De Griekse topschutter is veel te laat bij de bal met een sliding en schoffelt Bazoer onderuit. De eerste gele prent van het duel is dan ook voor Giakoumakis.
dinsdag 2 maart om 20:24
24' Wat een enorme kans voor Vitesse op de 1-0! Dasa geeft de bal perfect voor, maar Openda komt verkeerd uit met zijn passen om voor een leeg doel de 1-0 te noteren.
dinsdag 2 maart om 20:23
23' Een afstandsschot van Tronstad gaat een aantal meter naast. Het lijkt een kwestie van tijd te zijn voor Vitesse de score opent.
dinsdag 2 maart om 20:20
20' Een schot van Bero belandt via een Limburgs been maar net in het zijnet. VVV komt even niet meer van de eigen helft af.
dinsdag 2 maart om 20:19
18' Na een goede actie van Bazoer krijgt Broja van dichtbij een vrije schietkans. De Albanees maait echter volledig over de bal heen.
dinsdag 2 maart om 20:17
Na een kleine twintig minuten is het nog wachten op het eerste doelpunt in Arnhem.
dinsdag 2 maart om 20:16
15' Vitesse dringt wat meer aan. Een schot van Wittek gaat voorlangs.
dinsdag 2 maart om 20:15
13' Hachelijk moment in de Limburgse defensie. Openda wordt diepgestuurd, maar raakt zijn balans kwijt door een duwtje van Pachonik. Het scheelde niet veel of de razendsnelle aanvaller van Vitesse had alleen voor het doel van Kirschbaum gestaan.
dinsdag 2 maart om 20:11
11' Er valt nog weinig te beleven in stadion GelreDome. Beide ploegen ogen wat nerveus.
dinsdag 2 maart om 20:07
7' Het eerst gevaar komt van VVV via de voet van Donis. Bazoer blokt de bal en voorkomt dat het schot op doel gaat.
dinsdag 2 maart om 20:04
5' VVV en Vitesse tasten af in de absolute openingsfase van deze wedstrijd. Kansen hebben we nog niet gezien in Arnhem.
dinsdag 2 maart om 20:00
1' VVV trapt af in Arnhem! De halve finale tussen de Limburgers en Vitesse is onderweg.
dinsdag 2 maart om 19:47
"Het is een unicum voor de spelers in deze selectie om straks eventueel een finale te mogen spelen", zegt VVV-trainer Hans de Koning. "Ik heb tegen mijn aanvoerder Danny Post gezegd dat hij gewoon volle bak moet spelen, ook al staat hij op scherp. Doet hij dat niet dan loopt-ie op eieren. Hopelijk kunnen we het beslissen in reguliere tijd, want we hebben een loodzwaar competitieprogramma."
dinsdag 2 maart om 19:42
"Dit voelt als een Europese wedstrijd", zegt Vitesse-trainer Thomas Letsch in gesprek met ESPN. "We kunnen voortbouwen op het duel van zaterdag en ook vandaag zijn we goed voorbereid. Toch voelt het wat raar aan, omdat er bij zo'n grote wedstrijd geen fans mogen zijn. Het zou een hoogtepunt in mijn loopbaan zijn als we de finale bereiken."