NEC heeft de inhaalwedstrijd tegen FC Den Bosch in de Keuken Kampioen Divisie dinsdag eenvoudig gewonnen. De hekkensluiter uit Noord-Brabant werd met 4-1 verslagen in de Goffert.

NEC nestelt zich daardoor steviger op de zesde plaats van de ranglijst. Deelname aan de play-offs aan het einde van het seizoen lijkt vrijwel zeker voor de ploeg van trainer Rogier Meijer.

Javier Vet had een belangrijk aandeel in de zege van de Nijmegenaren. De middenvelder scoorde al in de vijfde minuut en verdubbelde de voorsprong door in de tweede helft al binnen vijftien seconden te scoren.

Vet had daarna met een assist ook een aandeel in de 3-0 van Elayis Tavsan, die met een schitterende krul doelman Wouter van der Steen verschalkte. Cas Odenthal maakte er acht minuten voor tijd met een kopbal ook nog 4-0 van.

Paco van Moorsel zorgde voor het enige lichtpuntje voor FC Den Bosch, dat afgelopen weekend tegen Jong FC Utrecht voor het eerst sinds 22 september weer eens wist te winnen. Met een afstandsschot in de kruising redde hij op fraaie wijze de eer.

Jong FC Utrecht boekte eindelijk weer een overwinning.

Jong FC Utrecht boekte eindelijk weer een overwinning.
Jong FC Utrecht boekte eindelijk weer een overwinning.
Foto: Pro Shots

Jong Utrecht beëindigt negatieve serie tegen Dordrecht

FC Dordrecht, dat voorlaatste staat, slaagde er niet in om verder uit te lopen op FC Den Bosch. De ploeg van trainer Jan Zoutman verloor met 3-1 bij FC Utrecht, dat daarmee een einde maakte aan een serie van zes nederlagen op rij.

De thuisploeg kwam via Albert Lottin en Jeredy Hilterman op een 2-0-voorsprong, waarna Feyenoord-huurling Naoufal Bannis een kwartier voor tijd de spanning uit een penalty wist terug te brengen. Mohamed Mallahi zorgde vlak voor tijd voor de beslissing.

NEC-FC Den Bosch en Jong FC Utrecht-FC Dordrecht stonden aanvankelijk gepland voor begin februari. De duels werden toen afgelast vanwege het winterweer.

Bekijk het programma en de stand in de Keuken Kampioen Divisie