FC Volendam heeft dinsdag bekendgemaakt dat er vanaf het seizoen 2022/2023 natuurgras in het eigen Kras Stadion ligt. De Keuken Kampioen Divisie-club legt komende zomer eerst nog een nieuw kunstgrasveld neer.

Volendam zou het liefst al eerder overstappen op echt gras, maar de club laat weten dat die verandering "een grote druk op de huidige infrastructuur geeft". Er is daardoor gekozen voor een overbruggingsperiode van één seizoen.

"De komende tijd gaan we aan de slag met alle logistieke uitdagingen. Op het moment dat alle hordes zijn genomen, kunnen we de overstap maken naar natuurgras. Met het seizoen 2022/2023 als fraaie stip aan de horizon", zegt bestuurslid Hans Bond op de site van FC Volendam.

In de afgelopen jaren maakten meer Nederlandse betaald voetbalclubs de overstap van het vaak bekritiseerde kunstgras naar natuurgras. Zo gingen ADO Den Haag, Almere City, FC Dordrecht, PEC Zwolle, RKC Waalwijk, Roda JC en VVV-Venlo de Volendammers voor.

In de Keuken Kampioen Divisie zijn naast Volendam ook SC Cambuur, FC Den Bosch, FC Eindhoven, Excelsior, Helmond Sport, Jong AZ en MVV nog voorzien van een kunstgrasveld. In de Eredivisie zijn dat FC Emmen, Heracles Almelo en Sparta Rotterdam.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Keuken Kampioen Divisie