De clubleiding van PSV heeft de directie van Ajax excuses aangeboden voor het gedrag van een groepje supporters richting Dusan Tadic. Dat liet algemeen directeur Toon Gerbrands maandagavond weten aan het Eindhovens Dagblad.

Gerbrands belde Ajax' algemeen directeur Edwin van der Sar op om zich te verontschuldigen voor het wangedrag van de fans. De excuses werden geaccepteerd door de bestuurder van de Amsterdammers.

Tadic, die het zondag tijdens en na de topper in het Philips Stadion aan de stok kreeg met PSV-aanvoerder Denzel Dumfries, werd belaagd toen hij richting de spelersbus van Ajax liep. Daarbij kreeg de Serviër iets tegen zijn hoofd gegooid.

Ajax deed zondagavond direct aangifte van het incident. Twee personen werden door de politie aangehouden, maar zij zijn inmiddels weer op vrije voeten.

De topper tussen PSV en Ajax eindigde in 1-1, wat betekent dat de Amsterdammers als koploper een voorsprong van zes punten houden op de concurrent uit Eindhoven. Ajax heeft bovendien een wedstrijd minder gespeeld en een veel beter doelsaldo.

Ajax-aanvoerder Tadic belaagd door PSV-supporters
42
Ajax-aanvoerder Tadic belaagd door PSV-supporters

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Eredivisie